Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2013 10:21

Навального вже випустили із СІЗО

Навального вже випустили із СІЗО
Олексій Навальний. Фото: m.newsru.com

Російських опозиціонерів Олексія Навального і Петра Офіцерова випустили із СІЗО.

Кіровський обласний суд задовольнив протест прокуратури на рішення про зміну запобіжного заходу з підписки про невиїзд на арешт опозиціонеру Навальному, якому призначили п'ять років позбавлення волі у справі про розкрадання.

Звинувачення мотивувало свою апеляцію тим, що Навальний зареєстрований кандидатом на виборах мера Москви, "у зв'язку з чим обраний щодо нього запобіжний захід перешкоджає забезпеченню рівного доступу кандидатів до роботи з виборцями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навальний сміявся в "обличчя" суду, поки йому зачитували вирок

Нагадаємо, 18 липня 2013 року Олексій Навальний і Петро Офіцеров були визнані винними в організації розкраданні майна ГУП "Кіровліс" на суму близько 16 мільйонів рублів. Навальний був засуджений до п'яти років колонії загального режиму, Офіцеров - до чотирьох років колонії загального режиму.

Обидва фігуранти також засуджені до грошового штрафу в 500 тисяч рублів. Засуджені своєї провини не визнали, назвавши процес політично вмотивованим.

Вчора 18 липня в Москві від 4 до 10 тисяч людей вийшли на несанкціоновану акцію протесту проти вироку Навальному і Офіцерову. Акції на підтримку Навального пройшли і в інших містах Росії, а також за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Навального вже випустили із СІЗО ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути