Ексклюзиви
пʼятниця, 19 вересня 2008 18:42

НАТО радять зупинити розширення альянсу

Західні експерти з питань безпеки вважають, що не варто приймати до Північноатлантичного альянсу Україну і Грузію ціною відносин з Росією.

Як йдеться в оприлюдненій "Німецькою хвилею" аналітичній доповіді Міжнародного інституту стратегічних досліджень, західні експерти з питань безпеки засуджують наміри прискореного розширення Північноатлантичного альянсу будь-якою ціною.

"НАТО не повинен ставити на карту свої відносини з Росією через російсько-грузинський конфлікт", - зазначає голова цієї фундації Джон Чіпмен.

У доповіді експерт також пише, що "замість розширення своїх кордонів, Альянсу краще було б забезпечити підтримку наявним країнам-учасницям".

Дж.Чіпмен вважає, шанси Тбілісі на отримання членства у НАТО стали "слабшими" – грузинське керівництво розв"язало війну щодо Абхазії і Південної Осетії і повелося "безвідповідально".

"Європейці мають усі підстави аргументувати, що у стратегічних інтересах Альянсу – зупинити процес розширення. Те ж стосується й перспектив України, де більшість населення – проти вступу до НАТО", - підсумовує експерт.

Зараз ви читаєте новину «НАТО радять зупинити розширення альянсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути