понеділок, 03 липня 2017 16:15

НАТО повідомив про нову загрозу безпеці України

НАТО повідомив про нову загрозу безпеці України
Російсько-білоруські навчання "Захід-2017" можуть загрожувати безпеці України / Фото: 112

Заплановані російсько-білоруські навчання "Захід-2017" викликають занепокоєння в НАТО. Оскільки можуть негативно вплинути на ситуацію в Україні.

Про це сказав керівник відділу оборонних можливостей директорату оборонної політики НАТО Ендрю Бадда на семінарі Роуза-Рота "Безпека і стабільність в Україні та Чорноморському регіоні" в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО закликає Україну вдвічі посилити боротьбу з корупцією

"Командно-штабні навчання південного військового округу, які відбувалися 17-23 вересня 2012 року у збройних силах Росії "Кавказ-2012", допомогли росіянам захопити частину території Грузії. Тому цьогорічні навчання викликають стурбованість на Заході, оскільки це може серйозно вплинути на ситуацію щодо України", – пояснив Бадда.

Навчання "Захід-2017" передбачають масштабні переміщення сил залізницею та інші заходи, що не можуть не викликати занепокоєння, каже він.

Верховна Рада України законодавчо закріпила вступ до Північноатлантичного альянсу як пріоритет зовнішньої політики. Законопроект 8 червня підтримали 276 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «НАТО повідомив про нову загрозу безпеці України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути