пʼятниця, 10 грудня 2021 10:47

НАТО може розмістити додаткові війська ближче до Росії

НАТО може розмістити додаткові війська ближче до Росії
Байден провів розмову з лідерами Бухарестської дев'ятки. Фото: Reuters

Після телефонної розмови президента США Джо Байдена з дев'ятьма країнами-членами Альянсу, президент Естонії Алар Каріс розповів, що за необхідності у країнах НАТО розмістять додаткові війська.

Про це повідомляє ERR.

Каріс також додав, що можливу зустріч Росії з членами Альянсу по телефону ніхто не обговорював.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустрічі у ТКГ і "нормандському форматі" в глухому куті через відмову Росії визнати себе стороною конфлікту - ЄС

"Важко сказати, що думає Росія. На цьому наголосив і Байден, що з його телефонної розмови з Путіним було складно зрозуміти реальні плани Росії. Важливо показати, що за кожним кроком слідує зустрічний. І Байден наголосив: є економічні, фінансові важелі, якщо треба, то військові. Якщо буде потрібно, то в державах розмістять додаткові війська НАТО. І те, де розмістять війська, буде рішенням держав НАТО", — сказав президент Естонії.

Напередодні Байден провів телефонну розмову з лідерами Бухарестської дев'ятки – країн НАТО зі Східної Європи. До неї входять Болгарія, Чехія, Естонія, Угорщина, Латвія, Литва, Польща, Румунія та Словаччина. Деякі країни висловили занепокоєння через можливі переговори НАТО з президентом Росії Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «НАТО може розмістити додаткові війська ближче до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути