пʼятниця, 04 жовтня 2013 14:06

Наступник Кузьміна матиме нижчий статус та вплив — Фесенко

Наступник Кузьміна матиме нижчий статус та вплив — Фесенко
Володимир Фесенко. Фото: gazetavv.com

Екс-перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін сприймає своє призначення заступником Секретаря РНБО як заслання.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

За словами експерта, Кузьмін отримав пониження в статусі.

"Бо політично та адміністративно посади першого заступника генпрокурора та одного із заступників Секретаря РНБО мають різну вагу. Але могли бути й гірші варіанти. Наприклад, звільнили, але нікуди не призначили. Хоча Янукович дбайливо ставиться до своїх кадрів на відміну від Ющенка, який ними розкидався. Кузьміну пояснили, що він має пересидіти у РНБО. Можливо, допомагатиме Андрію Клюєву у правових питаннях чи у підготовці до президентської виборчої кампанії", - пояснив він.

Фесенко називає таке рішення президента очікуваним.

"Останні кілька днів ходило багато чуток про те, що Кузьмін іде з прокуратури. Питання було — куди. Сьогоднішнє рішення президента стало класичною кадровою комбінацією для політики. Коли людину такого достатньо високого статусу звільняють, не маючи для неї посади, її відправляють заступником Секретаря РНБО. Це такий кадровий відстійник. Лишається питання, як довго там Кузьмін буде знаходитися, і куди після цього може піти", - зауважив політолог.

Експерт вважає, що сама сутність такого кадрового рішення проста — в розрізі підготовки до Вільнюського саміту це є сигналом одного з проявів подолання вибіркового правосуддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін виступав у ролі подразника для Заходу — політолог

"Кузьмін став символічною фігурою. На Заході асоціюється із репресіями щодо Юлії Тимошенко. Тому його звільнення з Генпрокуратури означає, що українська влада долає шлях просування в Європу. Це означає, що шанси на відправлення Тимошенко за кордон на лікування збільшилися, хоч і не на 100 відсотків. Бо Кузьміна вважали одним із тих, хто проти звільнення екс-прем'єра. Остаточно питання буде вирішуватися не відразу. Скоріше, ближче до 21 жовтня, як і обіцяв Янукович", - зазначив він.

Політолог наголосив, що зараз важко сказати, хто займе місце першого заступника генпрокурора.

"Хто б ним не став, статус цієї людини буде нижчим, аніж у Кузьміна. Він був дуже впливовим. Багато хто його боявся. Новий заступник матиме не такі зв'язки, зокрема із президентом, стиль управління з точки жорсткості та досвіду", - додав Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Наступник Кузьміна матиме нижчий статус та вплив — Фесенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути