середа, 15 листопада 2017 13:16

Наступний крок - зняття недоторканності і притягнення до відповідальності - Зонтов про відставку Рибалки

Наступний крок - зняття недоторканності і притягнення до відповідальності - Зонтов про відставку Рибалки
Екс-мер післявоєнного Слов'янська Олег Зонтов заявив, що, перебуваючи на волі, нардеп Рибалка може чинити тиск на свідків і слідчих. Фото: Главком

Екс-мер післявоєнного Слов'янська Олег Зонтов в прямому ефірі телеканалу "NewsOne" висловив упевненість, що після позитивного голосування ВР за відставку Сергія Рибалки з посади голови Комітету ВР з питань фінансової політики та банківської діяльності має йти подання Генеральної прокуратури на зняття з народного обранця депутатської недоторканності та арешт. Оскільки перебуваючи на волі, Рибалка може чинити тиск на свідків і слідчих.

"СБУ тут має діяти не тільки швидко й оперативно, але і жорстко. Ось ті вбивства депутатів, в тому числі і в Сіверськодонецьку, це - результат безкарності. Злочинці бачать, що вони безкарні. Я думаю, що перший крок - це відсторонення Рибалки з посади голови комітету. Наступний крок - це внесення ГПУ про зняття з нього недоторканності та притягнення до відповідальності. Це повинно бути зроблено негайно, тому що, наскільки я знаю, Сергій Рибалка не гребує нічим - ні шантажем, ні фізичними погрозами. Тому може чинити тиск на слідство, і в тому числі - на фігурантів цієї справи", - заявив екс-мер Слов'янська.

Зонтов впевнений, що 255 депутатських голосів "за" відставку Сергія Рибалки - це реакція парламентарів на кримінальне розслідування, яким займаються в СБУ. Головні фігуранти справи про фінансування тероризму в ОРДЛО - топ-менеджери компаній, які входять в сімейний бізнес депутата-радикала. Як розповів Зонтов, горішки, сухарики та інші снеки, вироблені компаніями Рибалки, організовано поставляються в торгові мережі ОРДЛО, безпосередньо "підгодовуючи" бойовиків. А контролює цей "бізнес" з "тієї" сторони особисто ватажок терористів Олександр Захарченко.

"На жаль, у Верховній Раді у нас знаходяться прямі спонсори терористів і бойовиків. Постанова про відсторонення від посади керівника комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Сергія Рибалки була проголосована саме тому, що на сьогоднішній момент СБУ веде розслідування в рамках кримінального провадження проти фірм, які контролюються Сергієм Рибалкою. Які безпосередньо постачають продукти на окуповані території. Тобто, він - в прямому і переносному сенсі підгодовує бойовиків, які потім вбивають наших солдатів", - розповів екс-мер Слов'янська в прямому ефірі "NewsOne".

Зонтов зазначив, що депутати рідної для Рибалки Радикальної партії також проголосували за його відставку з посади голови комітету ВР, очевидно, усвідомлюючи всі об'єктивні загрози для фінансової і банківської системи країни, що перебуває у стані війни.

"Якщо ми згадаємо історію, то, перш за все, щоб підірвати економіку, країна-агресор підриває банківську систему. Якщо ми знаходимо людину, яка співпрацює безпосередньо з країною-агресором, яка підгодовує в прямому і переносному сенсі бойовиків... Слава Богу, що у партії радикалів, яка його висувала, знайшлися здорові уми. Що вони цю Постанову внесли і практично вся фракція Радикальної партії проголосувала. І це - якраз відповідь на те, що ще рік тому Сергій Рибалка з трибуни ВР заявляв, мовляв, це - політичний тиск на нього, як опозиціонера. Так ось тепер опозиційна партія радикалів голосує у повному складі за його відсторонення з посади голови комітету", - розповів телеглядачам "NewsOne" Олег Зонтов.

Зараз ви читаєте новину «Наступний крок - зняття недоторканності і притягнення до відповідальності - Зонтов про відставку Рибалки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути