вівторок, 21 червня 2022 22:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Наступна війна буде неминуча": Кислиця в Раді безпеки ООН закликав світ зупинити РФ

"Наступна війна буде неминуча": Кислиця в Раді безпеки ООН закликав світ зупинити РФ
Кислиця на засіданні Радбезу ООН закликав якнайшвидше зупинити Росію. Фото: AP

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав про необхідність покінчити з російським фашизмом, поки це не призвело до наступної неминучої війни.

За його словами, якщо не зупинити РФ швидко, то світ заплатить утричі більшу ціну, ніж сьогодні. Про це він заявив на засіданні Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні, пише ТСН.

"Перетворення Росії на агресивний фашистський режим уже продемонструвало її нездатність утриматися від нападу на тих, кого вона вважає слабкою здобиччю. Це має бути зупинено всіма нами, і чим швидше, тим краще", - заявив він.

Він ще раз наголосив, що покласти край російському фашизму потрібно прямо зараз.

"Якщо ми дозволимо Володимиру Путіну або його наступникові на кремлівському троні відростити свої відрубані клешні, просочені кров'ю українців, наступна війна буде неминуча, і цивілізований світ заплатить утричі більшу ціну, ніж сьогодні", - заявив постпред.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радбез ООН збереться на засідання заради України: що обговорюватимуть

Кислиця відреагував на звинувачувальну риторику постпреда РФ при ООН Василя Небензі.

"Агресивна мімікрія – звичайна захисна тактика злочинців. Він знову скористався цим місцем, щоб перекласти відповідальність за війну на всіх, крім Росії. Посланець Путіна зрозуміє це, як тільки займе інше місце – на лаві підсудних майбутнього трибуналу для російських воєнних злочинців", - зазначив він.

Кислиця додав, що наразі немає іншого виходу для припинення цієї війни, окрім як притягнути агресора до відповідальності.

"Вірю, що майбутні судові процеси дадуть нам такі самі вичерпні відповіді на питання про те, як Росія перетворилася на агресивний і нелюдський режим", - підкреслив він.

Всі члени Євросоюзу підтвердили, що вони підтримують надання Україні статусу кандидата після рішення Єврокомісії минулої п'ятниці. Країни висловили свою підтримку, навіть не чекаючи засідання 24 червня.

Зараз ви читаєте новину «"Наступна війна буде неминуча": Кислиця в Раді безпеки ООН закликав світ зупинити РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути