вівторок, 26 червня 2012 13:44

"Насилля заохочується зарплатнею і зірочками на погони"

Автор: Дмитро Скаженик
 

У 76% українців на сьогоднішній день немає почуття захищеності від насильства по відношенню до себе. Головна причина жорстокості і насильства в українському суспільстві, на думку жителів країни, лежить в безкарності за злочин. Більшість українців згодні з твердженням, що наше суспільство деградує в плані доброзичливості один до одного. Такими є результати опитування 2078 українців із 24 областей України і Криму, яке провела компанія Research & Branding Group.

"Агресія і зневага виникає тому, що людські права і інтереси не захищені".

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив координатор програм Харківської правозахисної групи 44-річний Андрій Діденко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція порушила кримінальну справу за фактом побиття гея в Києві

"Через відсутність громадського контролю і ефективних розслідувань безчинність з боку прокуратури та насильство міліції стали системними. Люди, які працюють у міліції, мають план по розкриттю злочинів. Вони відчувають, що прокуратура покриє будь-які тортури з їх боку", - упевнений правозахисник.

За його словами, люди, які безпосередньо приймають участь у катуваннях, звітують, що злочин розкритий. Тому отримують зірочки на погонах, підвищення зарплатні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" запевнив, що міліція під АП його не била: "Була сутичка, та синців немає"

"Усі, хто брав участь у катуванні наших підзахисних, зараз працюють у генеральній прокуратурі, на вищих щаблях державної структури. Вони згодом звикають працювати саме у такий спосіб — із застосуванням катувань і жорстокого поводження. І тільки тільки так вміють вибивати докази по справах", - переконаний Діденко.

Зараз ви читаєте новину «"Насилля заохочується зарплатнею і зірочками на погони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути