субота, 22 вересня 2012 09:08

"Наші політики продовжують бути радянськими людьми в нерадянських умовах"

"Наші політики продовжують бути радянськими людьми в нерадянських умовах"
Ритуальні промови політиків – це діагноз недалекості всього суспільства, наголошує Костянтин Матвієнко Фото: glavcom.ua

Політики в Україні давно не кажуть нічого путнього. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

Президент Віктор Янукович, прем'єр Микола Азаров та перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін відвідали щорічну міжнародну конференцію YES – "Ялтинська європейська стратегія". Янукович порадив європейцям спочатку впоратися з кризою, а потім уже повчати інших. Кузьмін заявив, що ніхто не має права піддавати сумніву законність рішень українських судів. Прем'єр сказав, що європейської політики не існує.

"Тільки в Ялті вони прекрасно знали, що виступають не перед своїм електоратом, а перед представниками еліт різних країн. Знали, що їм ніхто не вірить, але щось казати треба. Не говорити ж правду!", - наголосив Матвієнко.

"Тому повторюють ритуальні речі – незалежні суди, дотримання прав людини всіма репресивними органами, чесні вибори. Опозиція робить так само – ламає хребет корупції, зупиняє їх", - зауважив експерт.

За його словами, ритуальні промови політиків – це діагноз недалекості всього суспільства.

"Ну якщо наші вузи випускають неуків, яким викладають такі самі неуки, то для кого писати витончені промови? Всі ці "стабільність досягнуто" чи "зламаємо хребет корупції" розраховані на типового середньостатистичного українця", - підкреслив Матвієнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не треба думати, що Захід на нас наплював – експерт

Експерт наголосив, що свого часу радянська еліта та західна розмовляли різними мовами.

"Коли у вас відмінні суспільні устрої, правові стандарти чи політичні системи, то й інтерпретуєте реальність ви по-різному. Зараз у нас ніби капіталізм і демократія, тому понятійний апарат та стандарти одні на всіх. Але наші політики продовжують бути радянськими людьми в нерадянських умовах", - зазначив він.

"Вони не відчувають жодного дискомфорту, коли на біле кажуть чорне, і навпаки. Промовами створюють неіснуючу реальність", - додав Матвієнко.

Інтерв'ю Олександра Нездолі читайте у журналі "Країна" № 36 (139) за 20 вересня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Наші політики продовжують бути радянськими людьми в нерадянських умовах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути