середа, 13 лютого 2013 03:00

Наше ядерне випробування є справедливим кроком самооборони від США — Пхеньян

Наше ядерне випробування є справедливим кроком самооборони від США — Пхеньян
Фото: tsn.ua

Пхеньян пояснює проведення ядерних випробувань своїм невдоволенням політикою США і загрожує ще більш жорсткими кроками, якщо Вашингтон розпочне ворожі дії.

"Якщо США, до кінця не відмовившись від ворожості, підуть на подальшу ескалацію напруженості, то КНДР вимушена робити чергові, більш жорсткі заходи у відповідь, які відбудуться один за одним", - йдеться у прес-релізі посольства КНДР в РФ.

У документі, зокрема, зазначається, що огляд північнокорейських кораблів і морська блокада КНДР будуть сприйняті як військові акції і потягнуть за собою відповідні удари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея провела ядерний вибух під землею. Нібито все пройшло безпечно

Як роз'яснили у північнокорейському посольстві, "головна мета нинішнього ядерного випробування полягає в тому, щоб показати крайнє обурення нашої армії і народу бандитськими, ворожими діями США і продемонструвати волю і можливості Сонгунської Кореї (Сонгун - політика пріоритету армії — ред.) у справі захисту національного суверенітету".

"Наше ядерне випробування є справедливим кроком самооборони, який не суперечить жодному міжнародному праву", - підкреслюється у документі.

Зараз ви читаєте новину «Наше ядерне випробування є справедливим кроком самооборони від США — Пхеньян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути