Ексклюзиви
вівторок, 04 жовтня 2011 15:28

"Наша Україна" просить НУ-НС та БЮТ підтримати Виборчий кодекс

"Наша Україна" просить НУ-НС та БЮТ підтримати Виборчий кодекс

Опозиційні сили в парламенті мають невідкладно підтримати єдиний законопроект про вибори народних депутатів та відкликати з розгляду усі інші.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", про це заявив голова політради партії Валентин Наливайченко з приводу запланованого на цей тиждень розгляду у Верховній Раді виборчих законопроектів.

На його переконання, тільки консолідована позиція опозиційних сил дозволить не допустити прийняття владного законопроекту про вибори, "який легалізує механізми для спотворення результатів голосування".

"Наявність сьогодні на розгляді Верховної Ради більше восьми законопроектів про парламентські вибори від представників опозиції фактично полегшує владі просування вигідних для себе виборчих правил", - вважає Наливайченко.

"Наша Україна" пропонує усім опозиційним парламентським силам підтримати як єдиний спільний виборчий законопроект "Проект Виборчого кодексу" № 4234-1, який передбачає вибори депутатів парламенту за відкритими регіональними виборчими списками, і який отримав позитивну оцінку Венеціанської комісії.

Наливайченко наголосив, що владний законопроект про вибори народних депутатів "повертає країну до корумпованої і контрольованої владою змішаної виборчої системи", а також запроваджує 5% виборчий бар'єр, що позбавить реального вибору більше 30% виборців.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" просить НУ-НС та БЮТ підтримати Виборчий кодекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути