четвер, 12 травня 2011 12:51

"Наша Україна" попросила ГПУ приборкати "червоні" адміністрації

"Наша Україна" попросила ГПУ приборкати "червоні" адміністрації

Депутати від "Нашої України" вимагають від генпрокурора Віктора Пшонки розслідувати факти незаконного вивішування радянських прапорів на будинках державних установ.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", про це йдеться у відповідному депутатському запиті, підписаному депутатами з цієї партійної групи.

За словами парламентаріїв, 9 травня всупереч чинному законодавству на будинках органів державної влади, органів місцевого самоврядування та державних установ поруч із Державним прапором України використовувалися червоні прапори, зокрема і прапори неіснуючої тоталітарної держави СРСР.

Депутати наголосили, що такі дії як завдали значної шкоди іміджу України в очах міжнародної громадськості, так і спровокували суспільні заворушення всередині країни.

"Ми переконані, що будь-яке використання прапорів тоталітарної держави поруч із державним прапором незалежної України є наругою над державними символами України. Ці факти мають бути ретельно розслідувані, а винні у порушенні чинного законодавства мають бути притягнуті до відповідальності", - підкреслили автори запиту.

Депутати вимагають дати доручення обласним прокуратурам ретельно вивчити усі факти самоправного використання радянських прапорів на будинках державних установ та притягнути винних до відповідальності.

Нагадаємо, 21 квітня Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає вивішування 9 травня поряд з державним прапором червоного прапора. Разом з тим, президент України Віктор Янукович його досі не підписав.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" попросила ГПУ приборкати "червоні" адміністрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути