вівторок, 17 січня 2012 13:48

Населення спалює більше газу через домішки в ньому - експерт

Населення спалює більше газу через домішки в ньому - експерт

Експерти з газопереробного заводу стверджують, що газ, який зараз отримують українці, не надто хорошої якості через його недостатнє очищення.

- Якщо газ горить червоним чи жовтогарячим - значить він погано очищений від вуглеводнів: пропану, бутану, гексану чи бутилену. Через ці залишки в блакитного палива погана тепловіддача. У результаті чайник довше закипає. Через це населення випалює більше газу. Змішати очищений газ із будь-якими речовинами та сполуками неможливо. Це ж не вода чи пісок. А очищений газ із неочищеним - теоретично так, можливо, - прокоментував працівник Качанівського газопереробного заводу, що в Сумській області.

Справа в тому, що російський газ змішують з українським і вже сумішшю подають українцям. Проте українське блакитне паливо не надто хорошої якості, тому й дає негативні ефекти такі як червоне полум'я та мазут на конфорках після тривалого користування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуніст підозрює, що газ для населення чимось розбавляють

Нагадаємо, що раніше комуніст Олександр Голуб висловив підозру, що газ, який надходить до квартир українців, чимось розбавляють. "Ми ще повинні розібратися з тим газом, який сьогодні отримують наші громадяни... газ, який іде сьогодні у квартири, у будинки - це не той, який був кілька років тому. У тому плані, що щоб закип'ятити чайник сьогодні потрібно півгодини, щоб він стояв на цьому газі", - сказав він.

Нардеп розповів, що Україна видобуває близько 20-21 млрд власного газу і "ми повинні забезпечити цей газ для потреб людей".

Зараз ви читаєте новину «Населення спалює більше газу через домішки в ньому - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути