понеділок, 16 січня 2012 18:23

Бойко розповів, звідки братимуть газ: Туреччина, газифікація вугілля, приватизація ТЕЦ

Бойко розповів, звідки братимуть газ: Туреччина, газифікація вугілля, приватизація ТЕЦ

Україна в 2012 році планує почати закупівлю природного газу на спотовому ринку.

Про це міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив журналістам 13 січня, повідомляють "Українські новини".

"Цей процес, який готувався дуже давно, ми опрацьовували всі можливості, оскільки це пов'язано з позицією європейських компаній. У мене відбулася розмова з єврокомісаром з енергетики Гюнтером Оттінгером, і я в черговий раз отримав запевнення, що ми отримаємо необхідну підтримку, і ця підтримка дуже важлива. Це джерело диверсифікації буде реалізований влітку цього року", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не продасть "трубу" - Бойко

Бойко також повідомив, що Україна почала переговори з Туреччиною про поставки газу за новим маршрутом. "Я сподіваюся, що наприкінці січня ми вже представимо конкретні пропозиції і вийдемо на конкретні переговори з ними", - сказав він, не уточнивши про які маршрути йдеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" переконаний: газ - це корупція, на яку "напускають туман" політики

Раніше міністр заявив, що Україна планує перевести всі теплоенергоцентралі з газу на вугілля, що дозволить економити близько 6 млрд кубометрів газу на рік. Бойко додав, що для реалізації цієї програми потрібно скасувати законодавчу заборону на приватизацію ТЕЦ і передачу їх у концесію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міллер доповів Медведєву: Україна має заплатити за недобір газу

За словами міністра, наразі реалізується проект спільно з британо-нідерландським холдингом Shell з будівництва трьох заводів з газифікації вугілля. У свою чергу видобуток власного газу в Україну, за прогнозами Бойко, в 2012 році зросте до 21 млрд куб. м, а в 2013 - до 22 млрд. Видобуток вугілля України планує наростити до 84 млн тонн проти 82 млн тонн в 2011.

Зараз ви читаєте новину «Бойко розповів, звідки братимуть газ: Туреччина, газифікація вугілля, приватизація ТЕЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути