пʼятниця, 13 січня 2012 14:14

ЄC: у переговорах з РФ, Україна має пам'ятати про свої зобов'язання перед Європою

ЄC: у переговорах з РФ, Україна має пам'ятати про свої зобов'язання перед Європою

Європейський Союз наполягає на тому, що будь-які результати, досягнуті в ході переговорів між Києвом і Москвою повинні гарантувати дотримання українською стороною зобов'язань, узятих при вступі до Енергетичного співтовариства.

Мова про це йде в коментарі, поширеному у п'ятницю в Брюсселі за результатами телефонної розмови європейського комісара з енергетики Гюнтера Оттінгера з міністром енергетики України Юрієм Бойко, в ході якої вони обговорили триваючу дискусію між Україною і Росією про ціну на газ і транзит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кінах: в України один варіант - створити тристоронній газотранспортний консорціум

"Міністр запевнив комісара, що результати цієї дискусії будуть гарантувати безперебійні поставки російського газу в ЄС. Європейський комісар підкреслив, що будь-які домовленості з Росією повинні гарантувати повну повагу Україною зобов'язань, взятих при вступі до Договору Енергетичного співтовариства. Це - життєво важливо як для енергетичної безпеки, так і незалежності України, а також у зв'язку з тим, що на цих зобов'язаннях базується енергетична частина Угоди про асоціацію Україна-ЄС", - йдеться в коментарі.

Європейська комісія стверджує, що ЄС готовий, "якщо того побажають Україна і ЄС, вступити до тристоронніх консультацій щодо газотранспортного транзиту в будь-який час".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тристоронній консорціум для України теж не панацея - експерт

"Комісія готова продовжувати активно підтримувати реформування українського енергетичного сектора і модернізувати газотранспортну інфраструктуру в Україні, щоб гарантувати, що система залишається ключовою частиною загальноєвропейської енергетичної мережі. Міністр Бойко і я домовилися працювати над загальною стратегією для подальшої інтеграції енергетичного ринку з ЄС. Ця робота почнеться негайно. Я буду перебувати в постійному контакті з Бойком щодо розвитку переговорів з Росією", - запевнив єврокомісар Оттінгер.

Зараз ви читаєте новину «ЄC: у переговорах з РФ, Україна має пам'ятати про свої зобов'язання перед Європою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути