Ексклюзиви
середа, 22 травня 2019 08:14

Нардеп-утікач Онищенко повертається в Україну

Нардеп-утікач Онищенко повертається в Україну
Нардеп-утікач Олександр Онищенко заявив про готовність повернутися до України. Фото - Економічна правда

Нардеп-утікач Олександр Онищенко заявив про готовність повернутися до України для участі в судовому процесі. Також має намір балотуватися до Верховної Ради.

22 травня відбудеться перше засідання суду у його справі, на якому він не буде присутній. Але планує з'явитися на другому, передає Інтерфакс-Україна.

"Я в Київ не повернувся ще, я просто написав до судових органів, що готовий брати участь у своєму судовому процесі. Я думаю, завтра буде перше засідання суду, і на друге засідання я вже приїду. Думаю, там, десять днів — два тижні", — сказав Онищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З компанії Онищенка стягнули понад 18 млн

Крім того, він заявив про намір брати участь у позачергових виборах до Верховної Ради, але не повідомив, з якою політичною силою. За його словами, це питання, зокрема, залежить, чи залишиться мажоритарна складова в законі про вибори.

Також Онищенко заявив, що має намір домагатися через суди переслідування екс-глави держави Петра Порошенка щодо його корупційних схем.

Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку та продажу природного газу. Завдав збитків на майже 3 млрд грн. 4 липня 2017 року виїхав з України. Наступного дня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання й арешт. Перебуває то у Великій Британії, то в Росії, за інформацією Служби безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп-утікач Онищенко повертається в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути