понеділок, 22 жовтня 2018 17:04

З компанії Онищенка стягнули понад 18 млн грн

З компанії Онищенка стягнули понад 18 млн грн
З компанії Олександра Онищенка стягнули мільйони. Фото: відкриті джерела

Суд за позовом Генеральної прокуратури стягнув із компанії нардепа-втікача Олександра Онищенка "Пласт" понад 18 млн грн до державного бюджету. Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

"Генеральна прокуратура пред'явила позов про застосування наслідків недійсності правочину та стягнення у дохід держави понад 18 млн грн, незаконно отриманих у результаті спільної діяльності", – йдеться у повідомленні.

Господарський суд Київської області 17 жовтня задовольнив позов.

Правоохоронці нагадали, що на початку 2017-го виявили злочинну схему отримання незаконного прибутку від газовидобування.

Вона була створена комерційними структурами із залученням державних ресурсів.

Компанія Онищенка "Пласт" уклала з державним "Чорноморнафтогазом" договір, згідно з яким вони мали спільне право користування Стрілковим та Архангельським газовими родовищами, які знаходяться біля Криму.

ПрАТ "Пласт" мало внести 71 млн грн, але внесло лише 1 млн, при цьому отримувало від спільної діяльності прибуток більший, ніж "Чорноморнафтогаз".

Прокуратура стверджує, що ця діяльність компанії нардепа-втікача була незаконною. Як наслідок, державою недоотримано понад 18 млн грн від продажу газу, видобутого під час дії договору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорногорія передала фігуранта справи Онищенка

Олександра Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку та продажу природного газу. Завдав збитків на майже 3 млрд грн.

4 липня торік виїхав з України. Наступного дня Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання й арешт.

Перебуває то у Великій Британії, то в Росії, за інформацією Служби безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «З компанії Онищенка стягнули понад 18 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути