четвер, 04 липня 2013 13:09

Нардепи ухвалили закон про векселі

Нардепи ухвалили закон про векселі
Фото: polit.com.ua

Верховна Рада ухвалила законопроект щодо реструктуризації бюджетної заборгованості з застосуванням фінансових векселів.

За проголосувало 246 депутатів. Зокрема 198 депутатів Партії регіонів, 1 – від "Батьківщини", 29 комуністів і 18 позафракційних, пише Українська правда.

Зокрема, голосував Василь Кравчук, який у середу заявив, що голосуватиме окремо від фракції, але не виходитиме з "Батькіщини".

Водночас після голосування депутати від УДАР вказали Рибаку на факт неперсонального голосування регіонаілів. Спікер накричав на представників фракції, що треба голосувати особисто і поставив закон на переголосування.

В результаті за нього вже не голосував Кравчук і 2 регіонали. Законопроектом пропонується доповнити Закон про держбюджет статтею 22, згідно з якою надати право Кабінету Міністрів реструктурувати фактичну бюджетну заборгованість за визначеними ним видатками державного бюджету, що виникла станом на 1 січня 2013 року, шляхом видачі фінансових казначейських векселів у встановлених ним обсягах та порядку.

Кредиторська заборгованість за видатками загального фонду державного бюджету станом на 1 січня 2012 становила 2189,1 млн. грн., а станом на 1 січня 2013- 4354,8 млн. гривень.

Векселі пропонують видавати строком обігу до 5 років, з дохідністю, що не перевищує 5 %. Право видачі таких векселів надати органам, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів. У середу депутати казали, що регіонали спеціально провокували опозицію, щоб піти з Ради голосувати векселі.

Регіонали і самі сумнівались в ухваленні закону, бо нагорі не визначилися, "в чиї банки піде дисконт". За словами співрозмовників "Української правди", у регіоналів навіть виробилася технологія зриву питання. Вони постійно по двоє, по троє знаходять якусь легальну підставу для відсутності — то хвороба, то відрядження - і не приходять на голосування.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи ухвалили закон про векселі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути