Ексклюзиви
понеділок, 07 лютого 2011 18:12

Нардепи про рік Януковича: репресії, реформи і зростання цін

Нардепи про рік Януковича: репресії, реформи і зростання цін

Опозиційні депутати вважають, що за рік президентства Віктора Януковича ситуація у країні погіршилась. Провладна більшість навпаки переконує, що здійснюються необхідні для країни реформи.

На прохання Gazeta.ua парламентарії підбили підсумки річних здобутків глави держави.

Народний депутат від НУ-НС Кирило Куликов

— Ситуація ахова з точки зору визнання країни в європейському світі. В цьому колосальні проблеми. Для мене країна за рік змінилася в тому плані, що колись я хоч на щось міг впливати. А тепер ні до кого не достукаєшся. Але є й позитив. Країна змінилася в плані, що виріс рівень нетерпимості до влади. Вона сама вирощує собі опонентів в особі людей, вирощує ненависть збоку радикальних сил. Це може погано закінчитися. Багато чого стає явним для суспільства. Люди перестали вірити в "доброго царя".

Народний депутат від НУ-НС Олександр Омельченко

— Для мене незрозуміло, чому проблеми, які не вирішувалися роками — життєвий рівень, медичне обслуговування, освітянська програма — не хвилюють нікого і зараз. Також для мене незрозуміло, чому роками, незалежно від президентів та урядів, питання взаємовідносин Україна-Росія у газовій сфері не може вирішитися? Газ дорожчає і дорожчає,  комунальні послуги полізли вверх. І ніяка влада не займається цим, а, навпаки, сприяє цьому.

Народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" Андрій Павловський

— За рік президентства Януковича Україна з демократичної республіки перетворилася на країну з авторитарно-репресивним режимом. Звужуються демократичні права громадян, обмежується свобода слова, переслідується опозиція. З економічної точки зору життя людей стає нестерпним, бо невпинно ростуть ціни, збільшили ціни на тепло, електроенергію. Ціни у нас європейські, а зарплати і пенсії африканські. Янукович весь рік працював в єдиному напрямку – посилення особистого авторитарного режиму. Влада доводить суспільство до точки кипіння. Все для неї може закінчитися туніським варіантом.

Народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" Сергій Сас

— В політичному аспекті глобалізм, який демонструє влада при здійснення реформ, приведе в глухий кут, з якого вона сама не зможе знайти вихід. Формування бюджету провальне. Воно нічим не відрізняється від того, що було в минулі роки. Знову пусті регіональні бюджети, знову все в ручному режимі. Змін ніяких. Перспектива влади – приречена. Будь-яка влада, яка приходить, приречена. Бо народження – це початок смерті. І до влади це повною мірою відноситься.

Народний депутат від Партії регіонів Тетяна Бахтєєва

— Позиція президента – це перехід від амбіцій до конкретних справ. З перших днів Янукович закотив рукави і почав робити діло. Комусь може це не подобається, але вже почалися справжні зміни. У сфері медицини, якою я займаюся, бачу великі зрушення. Я пишаюся цією людиною. Він — справжній політик, організатор. Слабкі місця – це те, що він не слідкує за своїм здоров'ям. Завжди в ритмі. Так не можна. Щоранку прокидаюся і думаю, де наш президент? А він в роз'їздах. Але він прекрасно розуміє, що ніколи не буде престижу, росту економіки, якщо не буде інвестицій.

Народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов

— Слабка сторона нашої команди відображається в народній мудрості. Як кажуть: "Вміла готувати, але не вміла подати". Ми зробили низку дуже сильних кроків, які змінили ситуацію. Але не змогли представити людям те, що робиться. Попередники наші валили країну, але робили добрий піар. Ми відроджуємо країну, а от з піаром худо.

Народний депутат від Компартії Катерина Самойлик

— Щоб нам краще жилося, треба зробити потужною вітчизняну економіку. Спроби є, але поки вони не рішучі. Якщо ми будемо жити тільки на одних запозиченнях, на які пішла і ця влада, то без опори на власні сили, на власну економіку, не матимемо нормального майбутнього для своїх дітей.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи про рік Януковича: репресії, реформи і зростання цін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути