четвер, 25 березня 2021 09:13

Нардепа звинуватили у несплаті майже 100 млн грн податку

Нардепа звинуватили у несплаті майже 100 млн грн податку
Нардепа-самовисуванця та члена депутатської групи "За майбутнє" у Верховній Раді Віктора Мялика підозрюють у несплаті майже 100 млн грн податку. Фото: facebook.com/VenediktovaIryna

Народному депутату України повідомили про підозру в умисному ухиленні від сплати податків на понад 97 млн грн.

Він продавав збудовані під Києвом квартири. Дохід декларував як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%. Про це повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Кива отримав мільйон від фірми, слід якої веде до окупованих територій

"Слідством встановлено, що підозрюваний розпочав 2012 року господарську діяльність щодо будівництва у селі Петропавлівська Борщагівка та селі Софіївська Борщагівка на Київщині багатоквартирних житлових будинків задля отримання прибутку від подальшого продажу квартир та нежитлових приміщень в них. При цьому реєстрації в якості суб'єкта господарської діяльності у формі фізичної особи-підприємця чи юридичної особи не здійснив. Після завершення зведення будинків він зареєстрував на себе право власності на 1221 об'єкт нерухомого майна в них. Протягом 2015-2020 років уповноважена ним через довіреність особа продавала нерухомість та передала йому понад 360 мільйонів гривень доходу від цих операцій", - розповіла Венедіктова.

Експертиза встановила, що нардеп не заплатив понад 97 млн грн податку на доходи фізичних осіб та податку на додану вартість. Слідство у справі триває. Максимальне покарання, яке загрожує нардепу, - штраф.

Ім'я народного депутата Венедіктова не назвала. Йдеться про члена депутатської групи "За майбутнє" Віктора Мялика, за інформацією УНН.

Нардеп-самовисуванець та член депутатської групи "За майбутнє" у Верховній Раді Віктор Мялик у декларацію за 2019 рік вніс 158 квартир загальною площею майже 10 тис. кв. м. Однак, за його словами, більшість цих квартир він вже продав людям на виплату, а ще частину здає в оренду.

Зараз ви читаєте новину «Нардепа звинуватили у несплаті майже 100 млн грн податку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути