неділя, 07 лютого 2021 19:48

Нардеп Кива отримав мільйон від фірми, слід якої веде до окупованих територій

Нардеп Кива отримав мільйон від фірми, слід якої веде до окупованих територій
Киву часто показують на телеканалах, пов'язаних із кумом Путіна Медведчуком.

Слід фірми, яка заплатила народному депутату від ОПЗЖ Іллі Киві 1,2 млн грн за здачу в оренду жомової ями у Полтавській області, веде до окупованих територій. Про це повідомили журналісти BIHUS.info

Чоловіком, який є засновником фіктивної фірми "Компанія "Сіквел", що заплатила Киві мільйон, виявився житель окупованих районів Луганської області Олександр Попівший. Той підтримує окупаційну адміністрацію, фотографується з особами у камуфляжі і лікується в Москві.

Торік у жовтні СБУ накрила конвертаційний центр з обігом 15 млрд грн - понад 400 підприємств з ознаками фіктивності, які реєструвалися із злочинною метою.

Серед цих фіктивних підприємств - і ТОВ "Компанія "Сіквел", з'ясували журналісти.

Саму фірму зареєстрували у Львові. Мешканці будинку, за адресою якого зареєстрована фірма, про неї і не чули. Фірму оформили на людину за 500 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦПК просить США оголосити санкції проти Козака та дружини Медведчука

Нардеп Ілля Кива обматюкав журналіста Bihus.info Данила Мокрика, який запитав його про відмивання грошей через конвертаційні центри. Це сталося у кулуарах Верховної Ради.

2 лютого президент Володимир Зеленський наклав санкції на народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака терміном на 5 років. Також на 5 років запроваджені санкції проти "112 Україна", NewsOne та ZIK.

За повідомленням ЗМІ, підставою для запровадження санкцій проти Козака і пов'язаних з ним юридичних осіб стало розслідування, проведене спецслужбами України. Під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Кива отримав мільйон від фірми, слід якої веде до окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути