понеділок, 04 січня 2021 15:40

Нардепка повідомила, коли КС розгляне питання відсторонення Тупицького

Нардепка повідомила, коли КС розгляне питання відсторонення Тупицького
Рішення про конституційність судді ухвалюють лише на пленарному засіданні. Фото: pixabay

5 січня судді Конституційного суду мають намір взятися за указ президента про тимчасове відсторонення від посади глави суду Олександра Тупицького.

Указ президента є чинним і обов'язковим для виконання на території України, повідомила нардепка "Слуги народу" Ольга Совгиря на сторінці у Facebook.

"Згідно з інформацією 5 січня призначили збори суддів Конституційного суду, на яких розглядатиметься питання щодо указу президента України "Про відсторонення від посади судді Конституційного суду України" від 29 грудня 2020 року строком на 2 місяці", - написала нардепка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського прокоментували відсторонення Тупицького

За її словами, на зборах суддів можуть розглядати питання лише про організацію роботи суду в подальшому. Водночас оскаржити конституційність указу президента можуть в порядку, який передбачений Конституцією і законом "Про Конституційний суд України".

Рішення про конституційність судді ухвалюють лише на пленарному засіданні. Збори суддів КС вирішують питання, які безпосередньо не пов'язані зі здійсненням конституційного провадження. На зборах мають бути присутні щонайменше 12 суддів КС.

Конституційний суд заявив, що президент Володимир Зеленський вийшов за межі повноважень і порушив положення Конституції. Так у КС прокоментували президентський указ про відсторонення голови суду Олександра Тупицького.

Зараз ви читаєте новину «Нардепка повідомила, коли КС розгляне питання відсторонення Тупицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути