Ексклюзиви
середа, 30 грудня 2020 16:11

Указ Зеленського - нікчемний, а сам він порушник Конституції. КСУ відповів на хід президента

Указ Зеленського - нікчемний, а сам він порушник Конституції. КСУ відповів на хід президента
Президент Зеленський видав указ про відсторонення Тупицького напередодні. Фото: preisident.gov.ua

Конституційний суд заявив, що президент Володимир Зеленський вийшов за межі повноважень і порушив положення Конституції. Так у КС прокоментували президентський указ про відсторонення голови суду Олександра Тупицького.

"Видання президентом України цього указу фактично є протиправним втручанням у діяльність судді Конституційного суду України, перешкоджанням виконанню ним службових обов'язків, що тягне за собою передбачену законом юридичну відповідальність", – заявили в суді.

"Конституцією України встановлено, що ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази. За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність. Виходячи з цього, суддя Конституційного суду України О. Тупицький зобов'язаний продовжувати виконувати службові обов'язки відповідно до Конституції України та закону "Про Конституційний суд України", а президент України – негайно скасувати свій Указ 607/2020 від 29 грудня 2020 року", – йдеться в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тупицький купив землю в окуповному Криму

29 грудня президент Володимир Зеленський відсторонив на 2 місяці від виконання обов'язків судді голову Конституційного суду Олександра Тупицького. Його підозрюють у підкупі свідка.

24 грудня Тупицького просили прийти 28 грудня в Офіс генерального прокурора для вручення підозри. Однак він не з'явився.

Зараз ви читаєте новину «Указ Зеленського - нікчемний, а сам він порушник Конституції. КСУ відповів на хід президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути