вівторок, 18 грудня 2012 23:24

Нардеп розповів, як вирішити проблему з фінансуванням Києва

Нардеп розповів, як вирішити проблему з фінансуванням Києва
Олександр Бригинець: Київ мають хоча б поставити в рівні умови з іншими містами. Фото: ukr.obozrevatel.com

До бюджету Києва мають повернути хоча б частину грошей, аби поставити його в рівні умови з іншими містами.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини", колишній депутат Київради Олександр Бригинець.

Він наголосив, що Київ було обділено у фінансування ще тоді, коли з його коштів вилучили 8 млрд грн.

"Я як депутат Київради протягом останніх двох років безперервно критикував ту норму, коли усім містам залишають податок з громадян, а у Києва рішенням Верховної Ради, провладної більшості — 50% грошей вилучено. Це абсолютно несправедливо. Бо з цих 8 млрд (які було вилучено), щонайменше 4 млрд є сума, без якої Київ взагалі жити не може. Це та сума, яка потрібна на оплату заробітних плати і т.д. Київ без них обійтися не може. А 4 млрд, які залишаються, - це гроші, які могли б іти на розвиток міста",- розповів він.

Бригинець зауважив, що хоча б частину з цих грошей столиці таки повернути мають, аби поставити Київ на рівні умови з іншими містами країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про причини фінансового колапсу у столиці в першу чергу треба питати Попова — політолог

"У крайньому випадку, можна було прийняти поправки до закону, що вся та сума, всі ці 8 млрд, повністю залишаються в місті, але на певний період, коли в економіці Україні є скрута і поки не прийде в місто і в Україну команда, яка вміє заробляти гроші, Київ не буде отримувати субсидії на виконання функцій столиці. Тобто, Київ отримує всі гроші, які отримують інші міста, але не отримує додаткових грошей як столиця", - запропонував нардеп.

Він підкреслив, що насправді йдеться не про дуже великі гроші.

"Минулого року під виглядом інвестицій в Київ було подано інвестиції, які було зроблено під Євро-2012. Насправді, ці гроші, які було витрачено на чемпіонат, Києву були не потрібні. І жодної користі Києву від побудови такого божевільно дорогого і нікому не потрібного стадіону у центрі міста не потрібні. Як і ремонтні роботи, які проводилися, коли фарбувалися фасади за божевільні гроші в дощ — теж не потрібні. Київ би значно тонше і розумніше розпорядився би своїми грошима", - переконаний політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада боїться чесних виборів мера Києва і може поставити місто на коліна - нардеп

Бригинець додав: "Тому, як на мене, компромісний варіант може бути таким — віддайте Києву всі гроші, які Київ заробляє, і поставте його в рівні умови з іншими містами. Але у зв'язку з певною економічною ситуацією накладіть мораторій припустимо на три роки, тобто до завершення каденції Януковича, на додаткові витрати".

Нагадаємо, що голова КМЖА Олександр Попов неодноразово виступав з критикою бюджету уряду на 2013 рік, за яким, за його словами, Київ суттєво недофінансовано. Нещодавно він також натякнув, що у разі, якщо Києву не буде виділено більше коштів, він може піти з посади.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп розповів, як вирішити проблему з фінансуванням Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути