понеділок, 17 грудня 2012 12:42

Попов подасть у відставку, якщо бюджет Києва не збільшать?

Попов подасть у відставку, якщо бюджет Києва не збільшать?
Олександр Попов заговорив про доцільність київської влади. Фото: poltava.pl.ua

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов бачить два шляхи вирішення проблеми недофінансування Києва. "Або ми доб'ємося затвердження бюджету, який збалансує наші витрати, або представникам київської влади нема чого робити в своїх кабінетах", - заявив він, виступаючи на громадських слуханнях з проблеми держбюджету 2013 року, які пройшли в Києві за участю представників первинних профспілок, депутатів і громадських організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проїзд у метро подорожчає

За словами Олександра Попова, недофінансування потреб столиці більш ніж на 30 відсотків, закладене в держбюджеті, позбавляє Київ всяких можливостей на стабільне функціонування. "Третина дефіциту міського бюджету - це означає, що або третину шкіл треба закрити, або лікарні, або громадський транспорт. Ми на таке не підемо і будемо відстоювати свою позицію", - заявив голова КМДА.

Особливе неприйняття київського градоначальника викликав той факт, що головний фінансовий документ країни на майбутній рік готувався в закритому режимі. "У цьому році бюджет готувався фактично таємно, і керівники органів місцевого самоврядування, на жаль, не мали можливості брати участі в його обговоренні", - сказав Попов. Він зазначив також, що у центральної та місцевої влади завжди були конфлікти при опрацюванні бюджету, але компроміси, як правило, знаходили, включаючи і поточний 2012 рік. "У цей же раз ми отримали контрольні цифри вже після затвердження бюджету на державному рівні, і вони нас вкрай стурбували. Тому і вирішили винести це питання на широке обговорення".

Олександр Попов запевнив, що міська влада буде робити все можливе, щоб вирішити фінансову проблему за рахунок потенціалу самої столиці. Але це дозволить додатково отримати максимум мільярд-півтора гривень до міського бюджету, що не вирішить проблему недофінансування. "Необхідно обов'язково переглянути держбюджет у частині збільшення видатків столиці за рахунок тих коштів, які вилучаються у міста. Це необхідно з будь-якої точки зору - етичної, моральної, політичної ", - підкреслив Попов, маючи на увазі, що у Києва і так вилучаються в держбюджет серед усіх регіонів України 50% податку на доходи громадян. За прогнозом на 2013 рік, величина вилучення тільки з цієї статті доходів перевищить 8,2 мільярди гривень. Позиція голови КМДА: необхідно відновити положення бюджетного законодавства, згідно з якими в розпорядження столиці залишали всі 100% надходжень від податку на доходи фізосіб. Можливості розвитку і соціального захисту територіальної громади Києва повинні відповідати внеску киян у формування загальнодержавних фінансових ресурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попов пояснив: снігоприбиральних машин кияни не бачать, бо це така технологія

Голова КМДА висловив переконання, що йому вдасться знайти порозуміння в уряді. Одним з аргументів на переговорах з центральною державною владою він назвав позицію представників профспілок столиці та інших учасників обговорення, підсумованого в тексті резолюції, яка була прийнята за підсумками громадських слухань. У цьому документі, зокрема, заявлено, що профспілки бюджетних організацій Києва готові вдатися до загальноміської страйку в разі, якщо уряд і парламент не почують киян і не переглянуть держбюджет-2013.

Зараз ви читаєте новину «Попов подасть у відставку, якщо бюджет Києва не збільшать?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути