субота, 01 травня 2010 17:59

Нардеп розповів, як його бив Янукович з охоронцем Ахметова (ФОТО)

Нардеп Юрій Гримчак заявив в Генпрокуратуру про побиття депутатом Коновалюком, Януковичем-молодшим і генералом міліції Малишевим.

Гримчак вважає, що перераховані ним особи навмисно нанесли йому тілесні ушкодження у зв'язку з його державною діяльністю. І просить Генпрокуратуру порушити кримінальну справу.

"Я стояв в проході, де вибухали шашки, - розповів Gazeta.ua народний депутат Юрій Гримчак. - шашку, що не вибухнула, заховав під піджаком і виніс із залу. Шашку, яка потім вибухнула біля нас, Парубій кинув вперед, щоб від нас відкинути, але вона відкотилася до нас під ноги. Я намагався відкинути ту, що диміла, і не зміг. Намацав її, почав піднімати, дим валив, неможливо було дивитися, починався кашель, і я вийшов. Регіонали чомусь упевнені, що першу шашку я підірвав - їм так здалося.
Підійшов Коновалюк і почав мені погрожувати, я його акуратненько відніс до його колег - до центрального проходу, який розділяє ПР і блок Тимошенко. І тут на мене накинулися людей 8, ціла група депутатів від ПР. З тих, кого я знаю - Коновалюк, генерал міліції Малишев (до пенсії очолював міліцію Донецької області, потім очолив охорону компанії Ахметова СКМ, після чого став депутатом ВР - Gazeta) і Янукович-молодший. Одночасно повисли у мене на плечах, один душив за шию, хтось бив кулаками в спину, по ребрах і по печінці. Навіть не можу сказати, хто з них особливо лютував. Удари сипалися звідусіль, а Коновалюк ударив мене в лоб - він дуже сміливий: почав махати кулаками, коли вже мене тримали за руки. Було відчуття, що виплеснулася ненависть накопичена роками. Тому що в Раді постійно була штовханина, але найчастіше це все було дружньо. У даному ж випадку били жорстоко, не жартома - за гранню не те що депутатської етики, а як бандити - вибачите за висловлення. Така, мабуть, тактика була у ПР - що декілька тримають за руки, а хтось б'є в голову, як Стельмашенко - Донія. Так б'є, що, скажімо, якби я хотів убити, я б діяв, напевно, так", - говорить нардеп.

Гримчак вважає, що звинувачення в адресу опозиції - про те, що саме її депутати підпалювали димові шашки, позбавлені логіки.

"Вони сидять на своїх місцях, у них все добре, а ми задихаємося. Та і навіщо нам кидати, коли до моменту спалаху шашок перевага була на нашому боці? Чому шашки почали вибухати саме в тому проході, де знаходилися депутати опозиціонери? Що робили депутати від ПР на робочих місцях "Нашої України" і "Народної самооборони"? Чому вони там затіяли бійку? Щоб дати можливість проголосувати карткам "тушок" на наших місцях, що їм і вдалося. Ми заблокували 230 місць опозиції, оскільки вважаємо, що наші виборці не давали "тушкам" мандату і вони не мають права голосувати на місцях опозиції. І задумана ця операція була з метою дати можливість "тушкам" проголосувати з місць опозиції. Перша спроба вибити нас з наших місць відбулася, коли почалася бійка біля ложі уряду, але ми цю бійню погасили, відбили атаку ПР. І у цей момент вибухає шашка і все - вони беруть гору. Ми відступили, і наші місця тут же зайняли депутати ПР. Повернутися нам вже не вдалося. Я логічно мислю і думаю, що шашки були від ПР. Перша думка була що, можливо, це хтось з наших. Але в той момент ми контролювали ситуацію і втратили все через те, що хтось підкинув шашку. Шашки застосували з метою звільнити ряди опозиціонерів і дати можливість "тушкам" проголосувати, і це вдалося. Вони змогли вставити картки в нашому секторі. Цікаво, що жодна "тушка" не протестувала проти діяльності своїх колег по фракції, жоден не прийшов і не сказав: я хочу ось тут проголосувати. Велика частина з них не була присутня в залі. Якби всі голосували руками, рішення, яке ми отримали 27 квітня, не пройшло б в парламенті. Багато кого не було в країні, такі як Ахметова ніколи не немає на засіданнях. Достатньо живих голосів у них в залі не було", додав Гримчак.

Гримчак вважає, що серед активних забіяк 27 квітня відзначилися новачки ВР.

"Василь Стельмашенко, який бив Олеся Донія, до того моменту був 29 днів всього депутатом - зайшов в Раду насамперед після зміни уряду. Можливо, і ті, що били мене - декілька незнайомих депутатів, теж з новеньких. Я сам з Донецька і ходжу на засідання ВР, але тих людей бачив вперше", говорить "самооборонець".

27 квітня Юрій Гримчак звернувся по медичну допомогу з нудотою і запамороченням і зараз знаходиться на лікарняному.

"Мені запропонували лягти в лікарню, але я відмовився, - розповів Gazeta.ua народний депутат.- Сьогодні знову піду до лікаря. Була підозра на внутрішній крововилив, зробили МРТ, але виявилось, що у мене тільки струс мозку", нарік нардеп.

За інформацією Юрія Гримчака в ГПУ звернулися 19 чоловік з опозиції, які отримали травми в стінах ВР 27 квітня. З подібними ж заявами звернулися і деякі депутати від ПР.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп розповів, як його бив Янукович з охоронцем Ахметова (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути