понеділок, 20 серпня 2018 14:26

Нардеп президентської партії купив бізнес Януковича

Нардеп президентської партії купив бізнес Януковича
Максим Єфімов підтвердив покупку "Донбасенерго". Фото: УНІАН

Бізнесмен і нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Максим Єфімов купив один із найбільших виробників електроенергії - компанію "Донбасенерго". Про це повідомляє "Українська правда".

"Згідно дорожньої карти, протягом півроку мої структури увійдуть до складу прямих або опосередкованих акціонерів "Донбасенерго". У цілому домовленість вже досягнута, а формальні процедури ще не виконані. Я публічна особа, і тільки-но станеться, це відіб'ється в моїй електронній декларації".

Структури Єфімова мали купити весь пакет Януковича та його молодшого ситуативного бізнес-партнера Ігоря Гуменюка в "Донбасенерго" - 60,8% акцій. Наразі цей пакет оформили на ПрАТ "Енергоінвест холдинг".

2016-го бенефіціарами "Енергоінвест холдингу" стали Андреас Церні (Греція) та Роберт Бенш (США). Справжнє ім'я Андреаса Церні - Андрій Чорний. Він є вихідцем з України і на енергетичному ринку сприймається в ролі вихованця господаря шахти ім. Засядька (Донецьк) Юхима Звягільського.

У свою чергу, Роберт Бенш відомий учасникам ринку в ролі представника інтересів Михайла Афендикова - американського бізнесмена українського походження, який володіє Cub Energy Inc, що контролює в Україні газовидобувні компанії "Куб-газ" і "Тісагаз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всеукраїнська енергетична асамблея пояснила, як ТЕС платять за кредити Енергоринку

На момент опосередкованого придбання мажоритарного пакету акцій "Донбасенерго" (у 2015-2016 роках) Церні та Бенш позиціонували себе в ролі нових господарів цієї енергокомпанії.

Журналісти мають інформацію, що вони допомогли Олександру Януковичу, який саме в той момент відчував максимальні проблеми зі збереженням контролю над своєю власністю в Україні. Зараз "Донбасенерго" вийшла з-під контролю Януковича.

До цього придбання ключовим активом Єфімова в Україні був завод "Енергомашспецсталь" (Краматорськ), який він контролює в ситуативному партнерстві з російською державною групою "Росатом".

Зараз ви читаєте новину «Нардеп президентської партії купив бізнес Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути