вівторок, 29 серпня 2017 14:58

Нардеп не задекларував півмільйона доларів і британську компанію

Нардеп не задекларував півмільйона доларів і британську компанію
Позафракційний народний депутат і бізнесмен Костянтин Жеваго не вказав у своїх електронних деклараціях $480 тис. заробітної плати і майже 7 тис. швейцарських франків пенсії. Фото: УНІАН

Позафракційний народний депутат і бізнесмен Костянтин Жеваго не вказав у своїх електронних деклараціях за 2015 і 2016 роки $480 тис. заробітної плати від британської компанії і майже 7 тис. швейцарських франків пенсії.

Про це повідомляють у Центрі протидії корупції.

Нардеп "забув" уточнити в деклараціях, що є кінцевим бенефіціарним власником компанії Ferrexpo PLC, зареєстрованої у Великій Британії. А також те, що з 2007 року працює там на посаді виконавчого директора.

Замість цього в електронних деклараціях депутата за 2015 і 2016 роки вказано лише, що він "опосередковано" володіє акціями Ferrexpo PLC - через сінгапурський трастовий фонд Minco Trust.

Розділи про вигодоодержувача власності і сумісництво в обох деклараціях Жеваго не містять жодного запису. Як і відсутня інформація про дохід від такого сумісництва.

Зі звіту британської компанії можна дізнатися, що Жеваго обіймає посаду виконавчого директора Ferrexpo PLC, де за 2015 рік отримав загальний дохід у розмірі $244 тис., з яких заробітна плата - $240 тис., пенсія - 3,8 тис. швейцарських франків.

За 2016 рік Жеваго отримав від Ferrexpo PLC $243,2 тис.: $240 тис. - зарплата, 3,1 тис. швейцарських франків пенсії.

Інформацію про сумісництво народного депутата можна знайти і на офіційному сайті компанії Ferrexpo PLC, але в електронній декларації така інформація відсутня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфісковані мільйони Януковича віддадуть другу Порошенка - ЗМІ

Цього року зі статком у $1,2 млрд Костянтин Жеваго зайняв 1678 місце в списку найбагатших людей планети за версією Forbes. Він розділив місце з олігархом, другом президента Петра Порошенка Юрієм Косюком.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп не задекларував півмільйона доларів і британську компанію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути