Ексклюзиви
вівторок, 29 серпня 2017 14:19

Конфісковані мільйони Януковича віддадуть другу Порошенка - ЗМІ

Мільйонер Юрій Косюк, власник компанії з виробництва курятини "Наша Ряба" та друг президента Петра Порошенка, отримав 809 млн грн дотацій з бюджету на підтримку свого сільськогосподарського бізнесу.

Про це повідомляє телеканал "24".

Автор: УНІАН
  Мільйонер Юрій Косюк (на фото зправа)
Мільйонер Юрій Косюк (на фото зправа)

"От що значить бути справжнім оптимістом і вірити в країну, а особливо дружити з президентом та ще мати кількох підконтрольних депутатів у фракції "Блоку Петра Порошенка". При чому на дотації агропідприємствам Косюка пішла ледь не половина всієї суми, яку держава виділила на підтримку всієї сільськогосподарської галузі України", - відзначають журналісти.

Як з'ясували у Центрі протидії корупції, гроші на підтримку агрохолдингу Косюка влада візьме з нещодавно конфіскованих мільярдів Януковича.

В урядовій постанові, підписаній прем'єром Володимиром Гройсманом, про порядок розподілу 2017 року конфіскованих коштів на першому місці йде Мінагрополітики, якому перепаде 22% грошей саме на фінансову підтримку сільгоспвиробників, найбільшим з яких в Україні і є Косюк. Національній гвардії та Міністерству оборони дістанеться тільки 6 та 4% конфіскованих грошей, тобто лише десята частина.

"Ось такий кругообіг грошей у природі – від сім'ї Януковича до друзів Порошенка", - резюмують журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друг Порошенка продав активи у Криму на $77,5 млн - ЗМІ

ЗМІ повідомляли, що Юрій Косюк побудував розкішний маєток біля парку Феофанія.

"Відпочинок у парку тепер контролюють собаки, камери спостереження, паркани-паркани-паркани і Служба безпеки Косюка, яка "вичіплює" ще на підходах", - писали у соцмережах.

Зараз ви читаєте новину «Конфісковані мільйони Януковича віддадуть другу Порошенка - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути