четвер, 20 грудня 2012 18:59

Нардеп хоче з'ясувати у Захарченка, хто наказав нападати на журналістів у Гостинному дворі

Нардеп хоче з'ясувати у Захарченка, хто наказав нападати на журналістів у Гостинному дворі
Юрій Стець. Фото: lifedon.com.ua

Народний депутат Юрій Стець вимагає негайної зустрічі з Віталієм Захарченком, аби обговорити застосування сили і спецзасобів щодо журналістів.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

Парламентар переконаний, що під час подій у Гостинном дворі права журналістів були суттєво порушені.

Раніше він заявив, що подія, яка відбулася 19 грудня 2012 року під час атаки невідомих молодиків на Гостиний двір у Києві із застосуванням сили та спецзасобів, викликає обурення у суспільстві, а безкарність подібних вчинків по відношенню до громадських діячів та журналістів вимагає негайного особистого втручання в.о. міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка.

"Я хочу, щоби мені міністр сказав конкретну людину, яка в міністерстві, або в керівництві київської міліції буде нести персональну відповідальність за цю історію, пов'язану з журналістами у Гостинному дворі. Тобто, конкретна людина, яка має розібратися в цій ситуації і нести персональну відповідальність за те, як міліція розбереться і розслідує це питання, що вона має зробити згідно з новим КПК", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля столичної мерії захисники Гостинного двору побилися з "Беркутом"

Стець підкреслив, що цей факт є перешкоджанням діяльності журналістів.

"Очевидною є абсолютна безкарність цих людей. І якщо ми просто не зробимо хоча б якісь дії в напрямку покарання злочинів, то просто журналісти можуть рано чи пізно взагалі відмовитися кудись їздити і щось знімати. Я думаю, що цього і добивається влада, не усвідомлюючи, що цього не відбудеться. Бо журналісти часом більш свідомі, ніж представники влади і менш "зажрані", ніж депутати", - наголосив він.

Нардеп додав: "Мені важко коментувати історію з Гостинним двором, бо це більш в юридичній площині. А от в тому, чим я опікуюсь, я точно бачу порушення закону і за покаранняпорушників буду стояти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Владу звинуватили у нехтуванні захисниками Гостинного двору

Нагадаємо, 19 грудня під час висвітлення протестної акції на Гостиному дворі, постраждала від сльозогінного газу знімальна група 5 каналу. Не зважаючи на те, що журналісти представилися і показали посвідчення, невідомі нападники у чорному розпилили їм газ просто в обличчя.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп хоче з'ясувати у Захарченка, хто наказав нападати на журналістів у Гостинному дворі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути