вівторок, 18 грудня 2012 12:34

Рейдери захопили "Гостинний двір" і руйнують там унікальні фрески
12

Фото: Фото Олександра Заклецького

Невідомі знову атакували столичний Гостинний двір, руйнуючи архітектурну пам'ятку. Про це розповів свідок цих подій Олександр Заклецький.

"Вчора з'явилось дуже багато будівельників, близько 50. Серед них багато таких гастербайтерів, які працюють абсолютно без спецодягу, без касок. Вони намагались вломитись у ті приміщення, у яких "Гостинна республіка" зробила свої галереї, і хотіли заварити вікна, поставивши на них ґрати. Проте їм цього не вдалося зробити, активісти їм завадили. Ці "будівельники" відступили", - розповів чоловік.

По його словам, сьогодні зранку ці будівельники знову активізувались.

"З 8-ї ранку вони почали трощити приміщення, до яких у них є доступ. Ламали все підряд. На вікна цих приміщень начепили ґрати. В даний час вони ламають приміщення колишнього банку, бару та приміщення ресторану "Гостинний двір". Вони зараз знищують унікальні фрески. Боюся фрески не переживуть цього покращення. Боюся зараз їх обіб'ють остаточно", - зауважив свідок.

За словами Заклецького, робітники нехтують усіма правилами безпеки: "Ці люди закидають два ходи сміттям, тим самим порушуючи норми пожежної безпеки".

До місця інциденту приходили працівники міліції. Вони перевірили всі документи та, заявивши, що все в порядку, пішли звідти.

Зараз ви читаєте новину «Рейдери захопили "Гостинний двір" і руйнують там унікальні фрески». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути