вівторок, 14 грудня 2021 17:33

Напередодні зустрічі з Зеленським Макрон зателефонував Путіну

Напередодні зустрічі з Зеленським Макрон зателефонував Путіну
Під час розмови з лідером Франції Путін звинуватив Київ у порушенні Мінських угод. Фото: Reuters

Президент Франції Еммануель Макрон зателефонував лідеру РФ Володимиру Путіну напередодні зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським у Брюсселі.

Макрон із Путіним обговорили у вівторок ситуацію щодо України, повідомила пресслужба Кремля. Дзвінок відбувся з ініціативи французької сторони.

"Президент Росії наголосив на важливості негайного запуску міжнародних переговорів для вироблення юридично зафіксованих гарантій, які виключають будь-яке подальше просування НАТО на Схід та розміщення у суміжних державах, насамперед в Україні, озброєнь, котрі загрожують РФ. Про це йшлося і під час нещодавньої відеоконференції з президентом США Джо Байденом", - йдеться у повідомленні.

Під час розмови з лідером Франції Путін звинуватив Київ у порушенні Мінських угод. Заявив, що українська влада "за потурання низки західних держав" навмисно загострює обстановку на лінії зіткнення.

"Відбувається накачування України сучасною зброєю, що створює пряму загрозу безпеці Росії", - додав Путін, ще раз зажадавши гарантій гарантій щодо нерозширення НАТО.

Напередодні Путін висунув цю вимогу у розмові з прем'єром Великої Британії Борисом Джонсоном. Досі він не отримав на неї згоди від західних лідерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зідзвонився із Макроном

Зеленський у середу зустрінеться з Макроном і новообраним канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Зустріч відбудеться у Брюсселі перед початком саміту Східного партнерства. Серед тем обговорення - реалізація Мінських домовленостей.

Зараз ви читаєте новину «Напередодні зустрічі з Зеленським Макрон зателефонував Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути