четвер, 05 квітня 2018 10:55

Нападки на Супрун: назвали причини і дали прогнози

Нападки на Супрун: назвали причини і дали прогнози
Стара система збунтувалася проти очільниці МОЗ Уляни Супрун, каже політолог Віктор Таран. Фото: ukrinform.ua

Нардепи, які протистоять медреформі і в.о міністра охорони здоров'я Уляні Супрун представляють стару закостенілу та корупційну систему. Яка завжди була орієнтована на лікаря, а не на захист пацієнта.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран.

"Богомолець, Мусій, представники "Опоблоку" прекрасно жили при старій системі охорони здоров'я, яка протягом 26 років заліковувала, а не лікувала українців. Всі вони були її частинкою - головними лікарями, очолювали громадські ради при МОЗі, працювали в міністерстві. Будучи на верхівці піраміди отримували з цього максимальні дивіденти. Тепер вони обєднались, щоб протидіяти Супрун, яка вирішила поламати цю систему.

Перші результати будуть через рік

Медреформа поступово почала впроваджуватись. Створений єдиний центр закупівлі ліків, з 2 квітня можна підписувати договори з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами.

Перші її результати побачимо мінімум через рік.

Історія з відставкою Супрун завершиться нічим. Депутати продемонстрували повну юридичну безграмотність. Згідно з Конституцією, недовіру можна висловлювати міністрові. Супрун зараз є першим заступником міністра. Тому питання її відставки це виключно компетенція уряду.

Прем'єр Володимир Гройсман навряд чи ініціюватиме це питання на Кабміні. Вважає медреформу одним із своїх пріоритетів", - каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ запустить "гарячу лінію" з питань медреформи

Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров'я підтримав проект постанови про звільнення в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун.

Проект подали депутати з "Опозиційного блоку".

Зараз ви читаєте новину «Нападки на Супрун: назвали причини і дали прогнози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути