середа, 23 квітня 2008 13:24

Наливайченко попросив у Ющенка грошей на зарплату

Служба безпеки України готова до системного та глибокого реформування.

Про це заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко під час своєї доповіді на міжнародній конференції щодо захисту прав людини в діяльності спецслужб.

"СБУ готова до системного та глибокого реформування самої служби, а також до більш дієвого громадянського контролю за діяльністю СБУ", - сказав Наливайченко.

Водночас, за його словами, СБУ не може бути реформована "без таких моментів, як деКДБзація та демілітаризація".

"Що мається на увазі? Перше – це ні в якому разі не надавати спецслужбі функції правоохоронного органу, і друге – ні в якому разі не допускати обмеження прав і свобод людини окрім способів передбачених законом", - пояснив в.о. голови СБУ.

Наливайченко також зазначив, що СБУ не потребує додаткового бюджетного фінансування, окрім як на збільшення зарплати співробітників. "Ніхто б з вас не пішов працювати в СБУ за таку зарплатню", - зауважив він.

"А якщо серйозно, то ми не збільшуємо штат людей, ми не плануємо додаткових програм, якихось надзвичайних, але які не потрібні ні людям, ні нам, і ми не потребуємо жодного додаткового бюджетного фінансування окрім підвищення зарплати", - заявив Наливайченко.

"Відповідний указ президента є, зараз уряд вишукує можливості і я думаю, що вдасться знайти кошти для збільшення зарплатні простого оперативного співробітника СБУ", - додав він, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко попросив у Ющенка грошей на зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути