Ексклюзиви
середа, 07 лютого 2018 16:04

Наливайченко: Маю докази присутності озброєних спецпризначенців РФ на Майдані

Наливайченко: Маю докази присутності озброєних спецпризначенців РФ на Майдані
За розпорядженням Віталія Захарченка російським спецпризначенцям видавали українську форму. Фото: ТСН

Під час Революції гідності проти активістів виставляли російських спецпризначенців, одягнених у форму українських силовиків.

Про це сказав колишній голова СБУ Валентин Наливайченко під час допиту як свідка у справі про держзраду Віктора Януковича в Оболонському суді Києва.

"Починаючи з початку лютого, майже кожну ніч проти нас виставляли спецназ озброєний, добре одягнений, споряджений, з опізнавальними знаками "Беркуту", українських спецпідрозділів. Крім того, я підтверджую, що серед них знаходились переодягнені спецпризначенці з Російської Федерації. Вони збирались біля Жовтневого палацу. Шеврони російські накривали зверху українським спецодягом, який видавався за розпорядженням вашого підзахисного (Януковича. - Gazeta.ua) керівником внутрішніх справ на той час Захарченком (Віталієм. – Gazeta.ua). Вони приїжджали разом зі зброєю. Свідки чітко свідчили, що вони мали відповідну зброю з собою - російські офіцери, ФСБ – з дозволу тодішнього керівництва України", - сказав Наливайченко.

Він наголосив, що має докази присутності представників спецслужб РФ на Майдані.

"Один із генералів - керівників СБУ часів Януковича возив по Києву Суркова – це російський громадянин, помічник президента Росії", - розповів Наливайченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович - зрадник, російську агресію готували з 2010 року - екс-глава СБУ

Військові прокурори України отримали завірену ООН копію листа екс-президента Віктора Януковича, який був адресований президентові РФ Володимиру Путіну, з проханням про введення російських військ на територію України.

Януковича звинувачують у держзраді, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни держкордону України, встановленого Конституцією, та веденні агресивної війни.

Зараз ви читаєте новину «Наливайченко: Маю докази присутності озброєних спецпризначенців РФ на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути