неділя, 06 грудня 2020 20:05

Найстрашніша новина про Covid-19, брехня Зеленського і проблеми Путіна: 5 блогів тижня

Найстрашніша новина про Covid-19, брехня Зеленського і проблеми Путіна: 5 блогів тижня
Майже половина українців не збираються вакцинуватися від Covid-19 навіть безкоштовно. Фото: reuters

Пропонуємо п'ять блогів, які були найпопулярнішими цього тижня на сайті Gazeta.ua.

1. У Путіна є проблеми з Лукашенком. Він збирався домовлятися про інтеграцію Білорусі з президентом, легітимність якого не піддавалася сумнівам. А тепер домовлятися доведеться із людиною, яку чимало країн не визнають чинним главою держави. Ситуація із російсько-білоруською інтеграцією нагадуватиме ту, яка склалася із анексією Криму. Лукашенко може і погодитися на вимоги Путіна. Але у світі все одно вважатимуть, що мали справу із правовою бутафорією. І найголовніше – так буде вважати білоруський народ, міркує публіцист Віталій Портников.

2. Кажуть, президент Зеленський - щира і чесна людина, яка прийшла змінити Україну. Я хочу в це вірити. Але за півтора року не відбулося жодної повноцінної реформи. А ті, які були розпочаті, згорнули. Якщо президент прийшов щось змінювати, то треба змінювати. Бо інакше це брехня. Будувати дороги - це не про зміни. Це про витрачання коштів. Для цього багато розуму не потрібно. І особливо якщо вірити чуткам про відкати в 30%, наголошує інвестиційний банкір Сергій Фурса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велике будівництво" подорожчало. Гроші крадуть, а люди не хочуть розбиратися

3. Майже половина наших співгромадян не збираються вакцинуватися від Covid-19 навіть безкоштовно. Це найстрашніша новина про коронавірус за останні місяці. Марно переконувати людей, яким рівень мислення підказує таку дивну лінію поведінки. Але вони мають бути готові до поразки у правах на пересування по світу і країні в громадському транспорті, на участь в будь-яких заходах, пов'язаних зі скупченням людей. Не щеплений? Ти не літаєш, не їздиш в поїздах, не можеш поселитися в готель, переконаний письменник Ян Валетов.

4. Росія має намір побудувати військово-морську базу в Судані. У цьому є позитив. Для її створення потрібні мільярди доларів. У довгостроковому плані РФ знаходиться на шляху до банкрутства. Подібні путінські "стратегічні вибрики" лише допоможуть прискорити неминучий процес її розпаду, вважає політолог Віктор Каспрук.

5. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов каже, що карантин вихідного дня себе не виправдав. Бізнес через це втратив мільярди. А влада така: сорі! Ми тут з пацанами спробували, а воно не вийшло. А ще у влади не вийшло закінчити війну, виростити економіку на 40%, підняти зарплати медикам, побороти олігархів. І у мене питання: а навіщо нам влада, у якої нічого не виходить? - міркує експерт ринку праці Сергій Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Найстрашніша новина про Covid-19, брехня Зеленського і проблеми Путіна: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути