середа, 22 травня 2013 11:42

"Найкраще, аби міністр МВС сам подав у відставку" - політолог

"Найкраще, аби міністр МВС сам подав у відставку" - політолог
Такого міністра треба негайно звільняти, упевнений політолог. Фото: gazeta.ua

Учорашній виступ міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка у Верховній Раді мав політичний характер.

У цьому переконаний керівник Інституту політичних, соціологічних і маркетингових досліджень Володимир Бондаренко, про що він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Виступ міністра мав суто політичний характер, у його промові було багато неточностей або непідтвердженої інформації, - зауважує політолог. - Захарченко загубився у трьох соснах. Наприклад, він заявив, що лідери опозиції приїхали на мітинг на машинах, а БТР нібито привів у центр Києва Олександр Турчинов. Вони ж залишили свої автівки далеко на під'їздах, до мітингу дійшли пішки. По-друге, міністр сам дав оцінку діям міліції, що дивно і непрофесійно. Оцінку мав дати парламент".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція засміяла Захарченка, який у Раді захищав "антифашистів"

На думку експерта, у подіях 18 травня працівники МВС проявили себе безпорадно і непрофесійно.

"Як можна було допустити розгул молодчиків і побиття журналістів?, - обурюється Бондаренко. - Тим паче, що міліціонери і "беркутівці" були поруч, але не змогли перешкодити протиправним діям провокаторів, хоча до них зверталися по допомогу мітингувальники і журналісти. Це видно по тих відео, які бачила вся країна. А міністр заявляє, що його підлеглі забезпечили громадський порядок. Ця людина (Захарченко - Gazeta.ua) - не на своєму місці. Він не міліцейський фахівець. Запроваджує у міністерстві порядки, які були у нього під час служби в Податковій".

Такого міністра треба негайно звільняти, упевнений політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні є міністр брехні і провокацій, а не міністр внутрішніх справ - "ударівець"

"Найкращим виходом було б, аби міністр сам подав у відставку. У крайньому разі парламент мав би висловити йому недовіру. Бо навіщо відстоювати нефахівця й упереджену людину, яка захищає не громадян, а честь свого мундиру та інтереси однієї партії, вводить в оману суспільство. Міліція має бути деполітизована. Її авторитет упав нижче плінтуса. Увесь народ уже говорить, що "менти працюють на бандитів". Не дивно, що Захарченка не захищали політичні важковаговики з Партії регіонів. Кинулася на амбразуру лише Інна Богословська, яка має досить сумнівну репутацію", - підсумував Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, учора міністр внутрішніх справ Захарченко звітував перед парламентом про дії міліції під час мітингів 18 травня. У своєму виступі він сказав, що працівники міліції забезпечили охорону громадського порядку і закликав депутатів ухвалити закон про мирні зібрання.

Зараз ви читаєте новину «"Найкраще, аби міністр МВС сам подав у відставку" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути