вівторок, 20 березня 2018 12:58

Найєм про обшуки "Нової пошти": "Треба бити вже не по руках"

Найєм про обшуки "Нової пошти": "Треба бити вже не по руках"
Мустафа Найєм вважає обшуки в "Новій пошті" цвяхом у репутацію Юрія Луценка.

Слідчі дії щодо "Нової пошти" ударили по рейтингу України та інвестиційному клімату. Причетні до цього слідчі ГПУ мають бути покарані.

Таке переконання висловив народний депутат Мустафа Найєм у кулуарах парламенту.

"Цією справою Юрій Луценко остаточно втратив обличчя як людина, яка може говорити правду... Після обшуку в офісах "Нової пошти", коли перерито 42 каси, знайшли 132 тисячі гривень, бачимо, які репутаційні втрати має ГПУ, правоохоронна система, країна, інвестиційний клімат. І потім говорять: "Ми погодили ситуацію. Все нормально". За це треба бити вже не по руках. У мене питання, чи будуть дисциплінарні провадження щодо працівників ГПУ, які порушували провадження?

Я вже не кажу, що ця справа взагалі не могла розслідувати Генеральна прокуратура. Це або податкова, або антикорупційне бюро. Думаю, це ще один цвях у труну рейтингу генпрокурора", - сказав Найєм.

При цьому він наголосив, що ситуація демонструє позитивну тенденцію у протистоянні бізнесу загарбникам.

"Це позитивний сигнал. Ми бачимо, що чесний і правильний бізнес може протистояти державним структурам і бандитським інстинктам Генеральної прокуратури. Не уявляю, щоб кілька років тому було таке зазіхання на бізнес і бізнес витримав. Так може зробити тільки бізнес, який упевнений у тому, що до нього нема ніяких претензій", - зазначив Найєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко стверджує, що знайшов спільну мову з "Новою поштою"

16 березня представники Генеральної прокуратури провели майже 15 обшуків складських та офісних приміщень ТОВ "Нова пошта" у Києві, Полтаві, Харкові, Одесі, Львові та Дніпрі. Генпрокурор Юрій Луценко взяв під особистий контроль розслідування вказаного кримінального провадження.

Пізніше в ГПУ заявили про вилучення в приміщеннях компанії або споріднених з нею підприємств 132 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Найєм про обшуки "Нової пошти": "Треба бити вже не по руках"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути