середа, 19 вересня 2012 23:33

"Нафтогаз" придбав сайт для дорослих утіх

"Нафтогаз" придбав сайт для дорослих утіх
Фото: ZN.ua

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" замовила за 1,62 млн грн інтернет-портал для внутрішнього користування, повідомляє "Вісник державних закупівель". Сайт матиме контактну інформацію співробітників "Нафтогазу" та дочірніх компаній, інформуватиме про їхні дні народження, міститиме оголошення і розділ новин організації.

"Нафтогазу" замовили сторінку в інтернеті з кількома розділами, контактами й одним новинним блоком. Це майже те саме, що вони мають, - розповідає редактор інтернет-проекту "Наші гроші" Юрій Ніколов. - Тепер вони замовили сайт для внутрішнього користування працівників компанії. Тобто, "Нафтогаз" придбав дорогий сайт для дорослих утіх. "Наші гроші" ми зробили за тисячу гривень. Якби робили сайт за 1,6 мільйона, то купили би ще й квартиру в центрі Києва."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Івченко: газ коштував би $95, якби не "авантюрна" Тимошенко і Янукович

За його словами, таких дорогих сайтів держава ще ніколи не замовляла. "На початку серпня Генеральна прокуратура витратила на оптимізацію свого сайту 400 тисяч гривень", - каже редактор. - Можливо, вони передбачають у своєму кошторисі витрати на дороге програмне забезпечення. Торік прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував, щоб усі держустанови і держпідприємства встановлювали дешевше програмне забезпечення. Але так нічого й не змінилося."

Засновник інтернет-видання "Watcher" Максим Саваневський вважає, що така велика корпорація як "Нафтогаз", що багато дочірніх підприємств, може мати складну систему управління, що коштує кілька мільйонів гривень.

"Для оптимізації її роботи справді можуть використовувати складні і дорогі системи, - каже Саваневський. - Наприклад, кілька дочірніх компаній мусять обмінюватися інформацією, що означає пройти юридичні відділи, секретарів. Це потребує багато часу та грошей. Завдяки електронній системі вони можуть зекономити. Але це немає ніякого відношення до того, що замовив собі "Нафтогаз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газпром" подасть на Україну в суд після настання холодів - експерт

Чоловік вважає, що у даному випадку "Нафтогаз" не робитиме собі таку систему. "Є дійсно складні системи, які передбачають закупівлю дорогого обладнання і програмне забезпечення. Це може коштувати сотні тисяч гривень", - каже Саваневський.

На його думку "Нафтогаз" переплатив у рази за "внутрішній корпоративний портал". "Максимум він може коштувати 80 тисяч гривень. Ціна у більш як 1,5 мільйона гривень - неадекватна. Навіть сайт магазину електронної техніки "Розетка" може коштувати десь 900 тисяч гривень. Але там дійсно складна система", - додає Максим Саваневський.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" придбав сайт для дорослих утіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути