понеділок, 17 вересня 2012 14:37

Ахметов перерахував "Нафтогазу" ще 669 мільйонів заборгованості за газ

Ахметов перерахував "Нафтогазу" ще 669 мільйонів заборгованості за газ
"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці. Фото: svit24.net

ПАТ "Київенерго", що експлуатує столичний енергокомплекс, перерахувало Національній акціонерній компанії (НАК) "Нафтогаз України" ще 669,202 млн грн заборгованості за природний газ, спожитий при виробництві теплової енергії для потреб населення.

Про це повідомила прес-служба "Київенерго".

Ппогашеніе частини боргу відбулося після надходження 14 вересня на її рахунок коштів від Київської міськдержадміністрації для компенсації різниці між собівартістю виробництва теплоенергії та чинними тарифами на тепло для населення столиці.

Таким чином, заборгованість компанії за поставлений газ для виробництва теплової енергії зменшилася до 593 млн грн. Водночас заборгованість міста перед "Київенерго" в частині компенсації різниці в тарифах знизилася до 1,629 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільші платники податків дали в бюджет 90 мільярдів гривень - Податкова

Нагадаємо, "Київенерго" 31 липня перерахувало "Нафтогазу України" частину заборгованості за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії для потреб населення в розмірі 742 млн 128,522 тис. грн, 7 серпня - у розмірі 470,094 млн грн, а 14 серпня - 124,243 млн грн.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України "ДТЕК" бізнесмена Ріната Ахметова володіє 71,82% акцій "Київенерго". Ще 25% +1 акція компанії належить НАК "Енергетична компанія України".

Зараз ви читаєте новину «Ахметов перерахував "Нафтогазу" ще 669 мільйонів заборгованості за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути