понеділок, 16 травня 2016 10:04

Нацполіція уклала меморандум з Мін'юстом

Нацполіція уклала меморандум з Мін'юстом
Фото: unn.com.ua

Національна поліція України обмінюватиметься з Міністерством юстиції інформацією про порушення правоохоронців під час затримання.

Про це на брифінгу повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Національна поліція першою уклала меморандум із Міністерством юстиції. Суть його проста: ми обмінюємося інформацією про факти порушень із боку правоохоронних органів під час кримінальних проваджень", - сказав Петренко.

Він наголосив, що створена Нацполіцією електронна система обліку затриманих дозволить уникнути незаконних допитів, побиття затриманих.

"Національна поліція ввела електронну систему обліку. Фіксуватимуть час затримання, інформації про особу. Це фактична відмова від радянських методів отримання інформації та розслідування справ. Ця система може бути повністю синхронізована з нашою системою обліку. Зараз той момент, коли правоохоронна система отримує нове обличчя", - упевнений міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суди не повинні приймати позови люстрованих чиновників - Петренко

Як відомо, 11 травня розпочалася переатестація керівного складу поліції п'ятьох областей. До червня переатестацію мають пройти поліцейські 16 областей.

Зараз ви читаєте новину «Нацполіція уклала меморандум з Мін'юстом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути