середа, 18 квітня 2012 08:45

Націоналісти вимагають заборонити показ російського фільму "Матч" через українофобію

Націоналісти вимагають заборонити показ російського фільму "Матч" через українофобію
У Русі вважають, що фільм є наругою над історичною пам'яттю українців. Фото: ruskino.ru

Молодий Народний Рух разом з іншими громадськими організаціями підписав звернення до міністра культури України Михайла Кулиняка із вимогою заборонити офіційний показ російського фільму "Матч" на території України.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі Народного Руху, молоді активісти заявили, що цей фільм є "наругою над пам'яттю про тих українців, які воювали у Другій світовій війні, та завдяки яким ми маємо незалежну Україну".

"Ми глибоко стурбовані новиною про можливість виходу у кінопрокат фільму "Матч" спільного виробництва компаній "Рекун-синема" та "Пронто-фильм". Вважаємо, що сюжет цього продукту грубо перекручує історичні факти та зневажливо показує українців як націю", - йдеться у зверненні політиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти вимагають заборонити в Україні прокат російського фільму про війну із Грузією

Зокрема, за їхніми словами, у фільмі неправдиво висвітлено життя м. Києва під час німецької окупації, що є дуже непростим періодом в історії столиці України.

"Нашу увагу привернув той факт, що у фільмі всі негативні герої розмовляють українською мовою та носять жовто-блакитні пов'язки. До того ж у картині зачіпаються особливо болючі для пам'яті українців теми мінування Хрещатика, розстрілів у Бабиному Яру та так званого "матчу смерті", - уточнили націоналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні, замість "продуктів російського агітпропу", надають перевагу голлівудським мультикам

Вони зауважили, що перелічені сторінки київської історіографії подані у спотвореному вигляді, що є неприпустимим і не несе ніякого "патріотичного" змісту, як це подають автори фільму.

Слід відзначити, що під зверненням також підписалися ВМГО "Спілка української молоді в Україні", ВМГО "Молодіжний Націоналістичний Конгрес", громадянський рух "Відсіч" та рух добровольців "Простір Свободи".

Зараз ви читаєте новину «Націоналісти вимагають заборонити показ російського фільму "Матч" через українофобію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

157

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути