пʼятниця, 30 березня 2012 12:15

В Україні, замість "продуктів російського агітпропу", надають перевагу голлівудським мультикам

Скандальний фільм російського виробництва "Август. Восьмого" в Україні зустрів прохолодну реакцію глядача і бурхливу реакцію громадськості.

Глядач з куди більшим задоволенням дивиться голлівудські фільми а-ля "Джон Картер" та сучасну мультиплікацію на кшталт "Лоракс", ніж "казочку про "п'ятиденну війну" в Грузії з точки зору Кремля", заявили у громадянському русі "Відсіч".

За словами активістів, громадськість зустріла фільм вимогами про недопущення його до прокату.

"Очікуваного ефекту від показу в Україні творці цього фільму не отримали. Фільм отримав аудиторію в кілька тисяч глядачів, що, до слова, на половину менше, ніж захід у Фейсбуці проти засилля російської телеіндустрії на українських телеканалах, і збори його так само мізерні. Як власне, і в Росії, де з 16 млн. доларів, витрачених на нього, прокат окупив трохи більше половини", - уточнили у "Відсічі".

Громадські діячі запевнили, що й надалі продовжуватимуть кампанію проти фільму "Август. Восьмого" й не виключили, що вона може поширитись на наступний "продукт російського агітпропу" — фільм "Матч".

"На щастя, російська пропаганда не витримує конкуренції в українському прокаті. Але тенденція зовсім не тішить. Спочатку вийшов "Примарний вершник: Дух помсти" в російському перекладі, тепер пропаганда війни у "Серпні. Восьмого", а незабаром — вихід фільму "Матч", в якому українці показані як поплічники фашистів. Тому не дивно, що український глядач все ж ходить на голлівудські мультики", - заявили активісти.

Зараз ви читаєте новину «В Україні, замість "продуктів російського агітпропу", надають перевагу голлівудським мультикам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути