субота, 31 серпня 2019 17:46

Начувайтеся всі: Зеленський запропонував радикальний законопроект

Начувайтеся всі: Зеленський запропонував радикальний законопроект
Зеленский внес законопроект, разрешающий прослушивание. Фото: Ракурс

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, що пропонує скасувати так звані "правки Лозового" та надати НАБУ і ДБР право самостійно здійснювати прослуховування.

Відповідний законопроект № 1009 від 29 серпня опублікований на сайті парламенту.

В пояснювальній записці йдеться про вилучення змін до Кримінального процесуального кодексу, які були ухвалені у 2017 році, про порядок обчислення і продовження строків досудового розслідування, призначення і проведення експертизи, можливості оскарження повідомлення про підозру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не знають, що таке САП - опитали депутатів від Слуги Народу

"Надання Національному антикорупційному бюро України та Державному бюро розслідувань права самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж у рамках проведення негласних слідчих та розшукових дій", − йдеться в законопроекті.

Крім того, законопроект передбачає вилучення із КПК та закону про статус народного депутата норми, що забороняє без згоди Верховної Ради здійснювати обшук народного депутата, огляд його особистих речей і багажу, транспорту, жилого чи службового приміщення, а також втручатися у таємницю листування, телефонних розмов та іншої кореспонденції.

Зазначимо, в жовтні 2017 року Рада ухвалила законопроект № 6232 про внесення змін до низки кодексів, який запускає судову реформу, з поправками депутата від Радикальної партії Андрія Лозового.

Ці правки передбачають те, що всі процесуальні рішення, які тою чи іншою мірою обмежують права громадян, мають погоджувати у процесуального керівника і у слідчого судді, який ці клопотання розглядає.

29 серпня Верховна Рада 9-го скликання почала свою роботу. На першому засіданні народні депутати провели 13 годин. Затвердили керівництво парламенту, комітети, призначили уряд, голову СБУ та генпрокурора. Проголосували у першому читанні зміни до Конституції про депутатську недоторканність.

Зараз ви читаєте новину «Начувайтеся всі: Зеленський запропонував радикальний законопроект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути