Ексклюзиви
понеділок, 13 травня 2013 11:35

На Запоріжжі мер одного із міст очолював банду рекетирів

На Запоріжжі мер одного із міст очолював банду рекетирів
Фото: vynohradiv.info

У одному із міст Запорізької області мер і його заступники організували систему поборів з підприємців, що займалися пасажирськими перевезеннями, і за рахунок хабарів збагатилися на 1,5 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ГУ БОЗ Міністерства внутрішніх справ України.

Досудове розслідування завершено, пише Українська правда.

Як з'ясувалось до угрупування увійшли міський глава, два його заступники, начальник одного із секторів виконавчого комітету міської ради, а також директор комунального підприємства.

Зловмисники створили такі умови, за яких керівники підприємств, які здійснюють перевезення автобусними маршрутами, повинні були сплачувати обов'язкові "грошові внески".

Щомісячна плата з одного транспортного засобу упродовж 2011-2012 років становила від 340 до 800 гривень. Ціна при цьому залежала від прибутку, який приносив маршрут.

Спільники увесь час намагалися маскувати свою злочинну діяльність. Вони постійно змінювали способи одержання хабарів – це могло бути як перерахування грошових коштів під виглядом благодійних внесків на розвиток міста, або сплата за роботи, які фактично не здійснювалися.

Учасникам ОЗГ інкримінують скоєння 13 кримінальних правопорушень, серед яких одержання хабарів, перевищення влади або службових повноважень, службове підроблення та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом.

Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.

У той же час Інтерфакс-Україна повідомляє, що правоохоронні органи Запорізької області підозрюють міського голову Мелітополя Сергія Вальтера у низці злочинів, зокрема, організації злочинної схеми отримання "мзди" з мелітопольських підприємців - пасажироперевізників.

Рішенням Орджонікідзевського райсуду Запоріжжя 8 лютого Вальтер був відсторонений від посади мера на час проведення слідства.

24 квітня прокуратура Запорізької області направила до Мелітопольського міськсуду обвинувальний акт щодо п'яти високопосадовців, учасників ОЗГ.

Додамо, що в Тернопільській області міліція викрила банку, яка вимагала гроші у школярів. Серед учасників банди був 21-річний депутат однієї з сільрад Лановецького району.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі мер одного із міст очолював банду рекетирів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути