пʼятниця, 24 вересня 2010 18:04

На Заході України молодь масово вивчає російську мову - Колесніченко

На Заході України молодь масово вивчає російську мову - Колесніченко
Народний депутат від Партії регіонів, глава громадської організації "Російськомовна Україна" Вадим Колесніченко стверджує, що на Заході України молодь масово наймає репетиторів для вивчення російської мови.

"Люди розуміють, що інтегруватися потрібно в європейську і російську спільноти. Вони готові платити власні гроші за знання мов. У результаті в російські культурні центри приходять викладачі та директори українських шкіл із проханням допомогти організувати навчання російською мовою", - зазначив депутат в інтерв"ю виданню "Кіевскій телеграфЪ".

"Для мене було великим одкровенням дізнатися, що студенти західноукраїнських вузів за рік-два до випуску наймають репетиторів з російської мови і платять їм серйозні гроші", - стверджує Колесніченко.

"Вже науково доведено: спроба знищити російську мову з розрахунку на буйне цвітіння на випаленій землі усього українського привела до абсурдного результату. У нас немає ні грамотного російськомовного населення, ні грамотного україномовного. Це те, чого добилися, намагаючись насильно українізувати країну", - цитує його слова прес-служба Партії регіонів.

Нагадаємо, зараз до Верховної ради внесено закон, який передбачає розширення сфер вжитку російської мови в Україні та фактично визнає двомовність держави. Документом пропонується на законодавчому рівні визнати, що російська є для більшості громадян або рідною, або мовою щоденного спілкування.

Зараз ви читаєте новину «На Заході України молодь масово вивчає російську мову - Колесніченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути