пʼятниця, 24 вересня 2010 15:10

Доній порадив Колесніченку звернутись до психіатра

Доній порадив Колесніченку звернутись до психіатра

Жодних провокаційних та образливих висловлювань на фестивалі "Гайдамаки.UA" не буде.

Про це сьогодні в коментарі Gazeta.ua заявив організатор події, нардеп від НУ-НС Олесь Доній.

"У нас на вході до фестивалю висітиме величезний транспарант: "провокаційні гасла, українофобські, антисемітські, нацистські, комуністичні висловлювання - заборонені". Порушників будуть виводити за межі фестивалю", - зазначив Доній. - Що з цього переліку зачепило пана Колесніченка, не знаю. Для нього вже є проблемою, що на фестивалі все буде українською мовою".

У листі Колесніченко заявив, що гурти, які виступатимуть на фестивалі, зокрема це "Мертвий півень", "ТНМК" та "ОтVinta", "відзначаються явно ксенофобською і націоналістичною спрямованістю текстів пісень".

"Ви чули ці пісні на фестивалі? Українофобських, антисемістських пісень у програмі фестивалю не має. Захід ще не відбувся, а Колесніченко вже закидає, що там буде", - прокоментував Доній.

Також організатор фестивалю наголосив, що подія не є політичним заходом.

"Спочатку ми запросили опозиційних діячів, але запрошення не було політичним, тому що ми їх запросили на рівних з журналістами, громадськими діячами. "Партію регіонів" не запрошували, бо у нас будуть лише патріотичні партії, тих, хто є російськими націоналістами не буде", - сказав Доній.

Заяву "регіоналу" до СБУ Доній вважає нераціональною.

"Те, що Колесніченко подав заяву до СБУ, це проблема вже не політичного характеру, а психічного. Пан Колесніченко потребує психіатричної експертизи - людина подає скаргу на захід, який ще не відбувся. Ми що не можемо поспівати пісень?", - додав опозіціонер.

Нагадаємо, сьогодні правозахисний громадський рух "Русскоязычная Украина", на чолі якого стоїть нардеп-регіонал Вадим Колесніченко написав відкритий лист керівникові СБУ Валерію Хорошковському, вякому розкритикував ідею проведення фестивалю повстанської та патріотичної пісні "Гайдамака.UA".

Зараз ви читаєте новину «Доній порадив Колесніченку звернутись до психіатра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

83

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі