Ексклюзиви
пʼятниця, 24 вересня 2010 13:09

Колесніченко поскаржився в СБУ на пісні ТНМК і "Мертвого півня"

 
Правозахисний громадський рух "Русскоязычная Украина", на чолі якого стоїть нардеп-регіонал Вадим Колесніченко написав відкритого листа керівникові СБУ Валерію Хорошковському.

У ньому критикується ідея проведення фестивалю повстанської та патріотичної пісні "Гайдамака.UA", який відбудеться 24-26 вересня в місті Ірпінь Київської області.

"Нам стало відомо про проведення ... фестивалю повстанської та патріотичної пісні Гайдамака.UA ... Під час проведення Фестивалю організаторами планується ряд концертів українських музичних колективів з яскраво вираженою націоналістичною і ксенофобською спрямованістю, презентацій "Повстанських книжок ", лекцій і зустрічей з відомими націоналістично налаштованими музикантами, письменниками, політиками ", - йдеться в листі російською мовою.

Організатором є агенція "Остання барикада" на чолі з Олесем Донієм.

"Формат вшанування української повстанської та бойової пісні має стати закликом до дії молодих українців, про що свідчить і афіша заходу. На афіші зображений гайдамака з холодною зброєю в руках, готовий до бою. Самі ж організатори відомі своєю мілітаристською анархічною ідеологією, гасла якої зображені на одязі".

Гостями фестивалю будуть такі відомі гурти, як "Тартак", ТНМК, "Мертвий півень", "Гайдамаки", "Ot Vinta" та багато інших.

"Музичні групи, виступ яких планується, відзначаються явно ксенофобською і націоналістичною спрямованістю текстів пісень", - продовжують обурюватися русофіли.

"Так, група" ОтVinta "культивує, а швидше за все явно закликає українців до фізичного знищення представників різних національностей без розбору .... У зв"язку з цим і тексти пісень таких груп направлені на явну образу людини за національною ознакою", - дістається від соратників Колесніченка артистам .

Далі по тексту образливими для них стають тексти гуртів ТНМК та "Мертвий півень".

Закінчується лист вимогою перевірити законність проведення даного фестивалю.

Разом з Колесніченком під ним підписалися Президент Єврейського форуму України А.І. Монастирський і голова ВГО "Правозахисна організація "Общая цель" Р. О. Бортник.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Колесніченко поскаржився в СБУ на пісні ТНМК і "Мертвого півня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі