неділя, 24 листопада 2013 16:08

На Вінницькому Євромайдані мітингувальників "запалює" Віктор Бронюк
26

Фото: Фото: Анна Бова

О 12.00  в центрі Вінниці "На Парижі" зібралося біля п'яти сотень мітингувальників на підтримку підписання угоди з Євросоюзом. Неподалік  трамвайної зупинки   активісти громадського об'єднання "Самопоміч" виставили намет, де  збирають підписи. За два дні понад тисячу вінничан  підписалися за Європу.

Люди стоять із українською та європейською символікою. Віктор Бронюк у гучномовець заспівує державний гімн. Люди активно підхоплюють,  тримають руки біля серця. Попри дощ, ніхто не розходиться.

"Вінниця європейське місто, Україна - європейська країна. Треба самоорганізовуватись на місцях. Коли ми організуємося у своїх містах, скажемо свою думку - влада нас почує. Мені пропонували сьогодні їхати  на Майдан  у Київ, виступати в іншому місті, але я залишився з вінничанами, і буду тут, поки влада не прийме правильне рішення",  - розповідає Віктор Бронюк, фронтмен гурту "ТІК".

На площу підходять вінничани, викрикують гасла проти комунізму. Більшість присутніх - люди похилого віку.

"Вбийте мене сьогодні, зараз, я не боюсь. Злий, бо жизні не бачив. Маю 45 років трудового стажу, тисячу пенсії отримую, і досі працюю. Замітаю біля 34 школи. Я їв після війни лушпайки з тараканами. А досі  діти мої голодні, і я голодний. Тому ми  - за Європу", - викрикує з парапету Григорій Шаталюк, 70 років.

До слова запрошують всіх, хто охочий висловитися.

"Дякуємо Януковичу, що організував нас на Майдані", - каже Юрій Басюк, редактор інформаційного сайту."Євросоюз - наш друг.  Вчора була річниця голодомору. А наша сестра - Росія -  вбивала наших дітей", - каже чоловік."Я хочу в Європу. Я хочу поїхати на море, без паспорта", -  кричить у мікрофон після батька шестирічний Данило.

Жодних провокацій на майдані у Вінниці не було. Поряд постійно чергують з десяток міліціонерів. Поміж мітингувальниками ходять кілька чиновників міської ради із прапорами. Мітинг запланований до 14.00. Але якщо люди не розійдуться, їх розганяти не будуть.

Зараз ви читаєте новину «На Вінницькому Євромайдані мітингувальників "запалює" Віктор Бронюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути