понеділок, 05 липня 2010 18:21

На уряд Азарова чекає "кадрова чистка" - експерт

На уряд Азарова чекає "кадрова чистка" - експерт

Зміни в уряді Азарова не завершаться з відставкою Володимира Семиноженка.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив науковий директор школи політичної аналітики Олексій Гарань.

"Зміни в уряді можливі. Але я вважаю, наприклад, що звільнення Табачника - це принципова річ. Але чомусь зараз говорять про всіх міністрів, окрім нього. В тандемі Семиноженко-Табачник другий наговорив більше дурниць. Його спочатку треба було звільняти, а не Семиноженка" - зазначив експерт.

"А інформація про те, що ще кількох міністрів збираються звільняти, то думаю, що вона поспішна. І чому в Партії регіонів звільняють не тих, що треба?", - запитує аналітик.

Але це, за словами політолога, свідчить, що всередині "Регіонів" відбуваються ігри.

"Я думаю, що те, що зараз відбувається - це боротьба всередині Партії регіонів. Бо самі "регіонали" не могли нормально пояснити, чому, наприклад, звільнили Семиноженка. Щодо звільнення інших міністрів, то це може бути іміджевий момент. Це перекладання відповідальності на когось. Наприклад, за Податковий кодекс Янукович розкритикував Азаров, а той вже критикує міністрів. Тобто, перекладають відповідальність з одного на іншого, щоб самим ні за що не відповідати" - додав Гарань.

І зазначив, що в уряді є ще кілька одіозних кандидатур.

"Наприклад, неоднозначна позиція з міністром економіки Цушком. Але час покаже" - підкреслив він

Нагадаємо, одна з газет написала, що після звільнення Володимира Семиноженка та Віктора Бойка ще кілька міністрів можуть позбутися своїх крісел. Мовляв, прем"єр Микола Азаров уже практично погодився на звільнення міністра охорони здоров"я Зиновія Митника. За даними джерел, можливе звільнення і міністра вугільної промисловості Юрія Ященка.

Є питання і до міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка з боку його "куратора", віце-прем"єра Віктора Слаути. Трохи насторожує адміністрацію президента і міністр соціальної політики і праці Василь Надрага. Крім того, за інформацією газети, "вінцем кадрових зачисток" в Кабміні може стати добровільний відхід Сергія Тігіпка з посади віце-прем"єра.

Нагадаємо, що на минулому тижні Верховна Рада звільнила віце-прем"єр-міністра Володимира Семиноженка, а також міністра охорони навколишнього природного середовища Віктора Бойка.

Зараз ви читаєте новину «На уряд Азарова чекає "кадрова чистка" - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути